Ειδησεογραφικό site

“Φωτογραφίζει” Σαμαρά στις επαφές του με Χρυσή Αυγή ο Μπαλτάκος-Νέα SMS στο φως της δημοσιότητας

45

Παραδέχτηκε ο Μπαλτάκος στο Mega ότι υπήρξε μια κατ’ αρχήν συνεννόηση τόσο με τους ΑΝΕΛ όσο και με τη Χρυσή Αυγή για να καταψηφιστεί η τροπολογία Ρουπακιώτη για το αντιρατσιστικό.
Ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Τ. Μπαλτάκος επιβεβαίωσε χθεσινό δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών που αποκάλυπτε επικοινωνία του με τον Κασιδιάρη αλλά και “γραμμή” για να καταψηφιστεί η τροπολογία Ρουπακιώτη για το αντιρατσιστικό για την οποία υπήρχαν σφοδρές αντιδράσεις με αποτέλεσμα να “παγώνει” η σχετική τροπολογία.
Σύμφωνα με το Mega, που επικοινώνησε μαζί του, ο αποπεμφθείς γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου,παραδέχτηκε πως συνομιλούσε καθημερινά με τον συνεργάτη του βουλευτή της Χρυσής Αυγής επειδή ήταν κοντά τα γραφεία τους και προσθέτει ότι μιλούσε και με άλλα κόμματα πλην του ΚΚΕ.
Όσο αφορά το θέμα της τροπολογίας του κ. Ρουπακιώτη, ο κ. Μπαλτάκος παραδέχθηκε ότι υπήρξε μια κατ’ αρχήν συνεννόηση τόσο με τους Ανεξάρτητους Έλληνες όσο και με τη Χρυσή Αυγή να καταψηφιστεί αυτό το άρθρο γιατί όπως είπε ήταν θέμα εθνικό για εκείνον.
Επιβεβαιώνει επίσης τη σχέση του με τον Ζούμπο (τον «25χρονο υπάλληλο» της Χρυσής Αυγής). Ωστόσο δεν εξήγησε ποιοι είναι οι “λόγοι” που επέβαλαν στη Νέα Δημοκρατία να συνταχθεί με τη Χρυσή Αυγή, και μάλιστα οι σχέσεις αυτές να έχουν προχωρήσει τόσο πολύ ώστε με απλή εντολή Μπαλτάκου να ψηφίζει σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα της ναζιστικής οργάνωσης.
Ως προς την τροπολογία των βουλευτών για τα Σώματα Ασφαλείας και ότι στις Σχολές αυτές πρέπει να μπαίνουν μόνο Έλληνες ο κ. Μπαλτάκος παραδέχεται ότι είπε στον κ. Κασιδιάρη ότι αφού λέτε ότι είστε πατριώτες θα πρέπει να ψηφίσετε αυτή την τροπολογία που καταθέτει η ΝΔ.

Νέα SMS στο φως της δημοσιότητας

Εν τω μεταξύ, σήμερα η «Εφημερίδα των Συντακτών» φέρνει στη δημοσιότητα δύο ακόμη μηνύματα από το γραφείο της Χρυσής Αυγής (Ζούμπος) προς τον Κασιδιάρη, που έχουν σχέση με τον Τάκη Μπαλτάκο, λίγα εικοσιτετράωρα μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
Τη Δευτέρα 23/9/13, ο Ζούμπος στέλνει το ακόλουθο μήνυμα στον Κασιδιάρη: «Ενημερωτικά με πέτυχε ο Τάκης από το απέναντι γραφείο και ζητούσε εσένα». Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Ζούμπος στέλνει στον Κασιδιάρη ένα δεύτερο πανομοιότυπο μήνυμα.

Πηγή: 7imeres.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.