Ειδησεογραφικό site

«Φωτιά» στο Taxis για τις διορθώσεις στο Ε9: Στις 900.000 οι αιτήσεις

38

Στις 900.000 ανέρχονται οι αλλαγές (χωρίς κυρώσεις ή προσαυξήσεις) που έχουν γίνει από τους φορολογούμενους στο Ε9 με στόχο τη μείωση του ΕΝΦΙΑ από τις 16 Νοεμβρίου, οπότε και «άνοιξε» η εφαρμογή στο TaxisNet.

Ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί όσο πλησιάζει η καταληκτική ημερομηνία της 19ης Δεκεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι στις 12 Νοεμβρίου δόθηκαν από την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων αναλυτικές οδηγίες και διευκρινίσεις για τον τρόπο αναγραφής των ακινήτων και των δικαιωμάτων επ’ αυτών στις δηλώσεις στοιχείων ακινήτων (Ε9) από το έτος 2014. Ενώ στις 19 Νοεμβρίου, δόθηκε παράταση για την υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων Ε9, αν και δεν αποκλείεται να δοθεί και δεύτερη παράταση εφόσον διαπιστωθεί ότι υπάρχει τέτοια ροή που θα καθιστά αδύνατη την εξυπηρέτηση όλων των ενδιαφερομένων εντός των προθεσμιών.

Ετσι, σύμφωνα με τροπολογία που είχε κατατεθεί στη Βουλή, η προθεσμία υποβολής εμπρόθεσμων τροποποιητικών δηλώσεων στοιχείων ακινήτων (Ε9) έτους 2014 καθώς και η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων ακινήτων των προηγούμενων ετών, οι οποίες εκπνέουν στις 30 Νοεμβρίου, παρατείνονται μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου.

Τα σχόλια είναι κλειστά.