Ειδησεογραφικό site

Φωτιά στο κελί του έβαλε ο Χριστόδουλος Ξηρός

46

Αναστάτωση επικράτησε το μεσημέρι της Τρίτης στις φυλακές Νιγρίτα, όταν ο Χριστόδουλος Ξηρός έβαλε φωτιά στο κελί του, διαμαρτυρόμενος για τη ματαίωση του επισκεπτηρίου των αδελφών του.

Πιο αναλυτικά, όταν οι Δημήτρης και Αυγουστίνος Ξηρός μετέβησαν στο σωφρονιστικό κατάστημα για το προγραμματισμένο εβδομαδιαίο επισκεπτήριο, οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι τους ενημέρωσαν ότι το τηλέφωνο με το οποίο θα μιλούσαν με τον αδελφό τους, είχε χαλάσει. Τότε εκείνοι ζήτησαν να τον δουν σε ανοικτό επισκεπτήριο, ένα αίτημα που δεν έγινε αποδεκτό.

«Μας είπαν ότι είναι εντολές από το υπουργείο» δήλωσε ο Αυγουστίνος Ξηρός, εξαπολύοντας παράλληλα τα βέλη του κατά της κυβέρνησης: «Οι δήθεν αριστεροί εμποδίζουν την ανθρώπινη επικοινωνία». Έξαλλος ο Χριστόδουλος Ξηρός από τη ματαίωση του επισκεπτηρίου, άρχισε να σπάει αντικείμενα μέσα στο κελί του, ενώ έβαλε και φωτιά, η οποία σβήστηκε έγκαιρα από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Υπενθυμίζεται πως στις 30 Ιουλίου με επιστολή τους προς τη διοίκηση των φυλακών Νιγρίτα, ο Ξηρός είχε διαμαρτυρηθεί για τις συνθήκες κράτησής τους, κάνοντας λόγο για «ειδικό καθεστώς» και «πλήρη απομόνωση», ενώ αιτούνταν να του επιτραπεί να ακολουθεί το κανονικό ημερήσιο πρόγραμμα. Δείτε τις δηλώσεις των Δημήτρη και Αυγουστίνου Ξηρού στην τηλεόραση ΕΠΙΛΟΓΕΣ των Σερρών.

Τα σχόλια είναι κλειστά.