Ειδησεογραφικό site

«Φρενοκομείον… η Βουλή» – Όλα τα παραλειπόμενα της δεύτερης ψηφοφορίας (Φωτο)

34

Ένα φρενοκομείο η Βουλή, πριν και μετά τη ψηφοφορία, με θέμα συζήτησης τι άλλο; Αν… μαζεύονται τα κουκιά. Το αδιαχώρητο επικρατούσε για ακόμα μία φορά στην είσοδο της Βουλής, όπου στήθηκαν δύο τέντες, μετά… τον πανικό της πρώτης ψηφοφορίας. Παντού πηγαδάκια μεταξύ βουλευτών, δημοσιογράφων και διαφόρων παραγόντων, με τους ανεξάρτητους βουλευτές να είναι περιζήτητοι και τη… Νίκη Φούντα να αγνοείται.

Στη συζήτηση για τις προβλέψεις της τρίτης ψηφοφορίας ο γαλάζιος υπουργός Βορίδης τόνισε, αμέσως μετά τη ψηφοφορία, ότι μπορεί να μην είναι 172-173 σήμερα, αλλά είναι ένας βατήρας. Πολλοί λένε ότι είναι δύσκολο να «πιάσει» τους 180 και τα στοιχήματα έχουν πάει φωτιά.

Η χιουμοριστική ατάκα από τον Κωνσταντίνο Σκουρλέτη είναι χαρακτηριστική του κλίματος στην αξιωματική αντιπολίτευση που φέρεται να είπε σε πηγαδάκι ότι «είπαμε ναι στην αποποινικοποίηση της Φούντας όχι στην ανεξαρτητοποίηση». Άλλη μία συνάντηση με ενδιαφέρον ήταν μετά τη ψηφοφορία μεταξύ των φίλων από τα παλιά Γιώργου Σταθάκη και Φίλιππου Σαχινίδη στο εντευκτήριο της Βουλής, συζητώντας για «σημαντικά θέματα».

Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας ο πρωθυπουργός αντάλλασσε ραβασάκια με τον Κώστα Τασούλα…. Ο υπουργός Πολιτισμού συνηθίζει τα…. πειράγματα με τον Αντώνη Σαμαρά και φαίνεται ότι προσπαθούσε να του ελαφρύνει τη διάθεση.

Και η παρεξήγηση έλαβε τέλος! Συνομιλίες και γελάκια μεταξύ της Ραχήλ Μακρή και του Γρηγόρη Ψαριανού στην ολομέλεια, λίγο μετά τη ψηφοφορία, με τον ανεξάρτητο βουλευτή να «σπάει» τον πάγο, μετά τα… μυρίσματα της πρώτης ψηφοφορίας. Μάλιστα,ο κ. Ψαριανός, που είναι υπέρ του Σταύρου Δήμα, σχολίαζε μετά τη ψήφιση, στο καφενείο της Βουλής με νόημα: Εκεί που οι καπεταναίοι κρεμούν τα άρματα, οι γύφτοι κρεμούν νταούλια.

Μία μικρή αναστάτωση δημιουργήθηκε στα θεωρεία, κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, όταν μία γυναίκα σηκώθηκε και έδειχνε την μπλούζα της, στην οποία υπήρχε το σύνθημα ΒΡΩΜΑΤΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ. Αμέσως ήρθε η ασφάλεια και της ζήτησε να καθίσει κάτω και όταν εκείνη προέβαλε αντιρρήσεις την απομάκρυναν από τα θεωρεία.

Πριν ξεκινήσει η ψηφοφορία ο Γιάννης Ιωαννίδης πλησίασε τον Νίκο Μιχαλολιάκο, έδωσαν τα χέρια, χαιρετήθηκαν και αφού τα είπαν για λίγα λεπτά ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας απομακρύνθηκε και του έκανε νόημα λέγοντας: Βάλε το (μυαλό) να δουλέψει….

Πάλι η κ. Ζαρούλια ήταν μέσα στα χάδια με τον Νίκο Μιχαλολιάκο, κρατώντας το χέρι του, τον ώμο μου, φιλώντας τον… Δεν το αφήνει από τα μάτια της.

Στα πίσω έδρανα και μόνος καθόταν ο Οδυσσέας Βουδούρης, σκυθρωπός και εμφανώς κουρασμένος, χωρίς να του μιλά κανείς…

Τα σχόλια είναι κλειστά.