Ειδησεογραφικό site

Φονικό στη Χαλκίδα: Σκότωσαν τον 83χρονο για 350 ευρώ

46

Ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας οδηγήθηκαν την Τετάρτη οι τέσσερις συλληφθέντες ως οι δράστες της δολοφονίας 83χρονου και του τραυματισμού της 94χρονης συζύγου του, το βράδυ της περασμένης Κυριακής, σε διαμέρισμα στη Χαλκίδα.

Την υπόθεση εξιχνίασε το τοπικό Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, σε συνεργασία με κλιμάκιο της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκληματών Ζωής και Ιδιοκτησίας, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Οπως διαπιστώθηκε, δράστες είναι δύο υπήκοοι Βουλγαρίας, πατέρας και γιος, ηλικίας 51 και 25 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι προσήχθησαν διαδοχικά το απόγευμα της Τρίτης από την περιοχή του Βασιλικού Χαλκίδας και συνελήφθησαν.

Κατά την εξέτασή τους ομολόγησαν και περιέγραψαν με λεπτομέρειες τις πράξεις τους, που είχαν ως κίνητρο τη ληστεία.

Κατηγορίες για ηθική αυτουργία και συνέργεια, όπως επίσης και για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παράβασης του νόμου για τα όπλα και για τα ναρκωτικά, αντιμετωπίζουν και δύο Ελληνες, ηλικίας 55 και 38 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν πρωινές ώρες της Τετάρτης στη Χαλκίδα.

Οπως προέκυψε, ο 55χρονος, θεωρώντας ότι οι δύο ηλικιωμένοι είχαν μέσα στο σπίτι τους μεγάλο χρηματικό ποσό και τιμαλφή, επινόησε και οργάνωσε, με τη σύμπραξη του 38χρονου, το εγκληματικό σχέδιο, την εκτέλεση του οποίου ανέθεσε στους δύο Βουλγάρους.

Προηγήθηκαν προπαρασκευαστικές ενέργειες, όπως η υπόδειξη και κατόπτευση του χώρου. Κατόπιν, το βράδυ της Κυριακής, οι δύο Ελληνες μετέφεραν, με ΙΧ ιδιοκτησίας του 38χρονου, τους δύο Βούλγαρους στην πολυκατοικία όπου διέμεναν οι ηλικιωμένοι.

Οι αλλοδαποί μπήκαν στο εσωτερικό της και κρύφτηκαν, ενώ μόλις ο 83χρονος επέστρεψε στο σπίτι του και ξεκλείδωσε την πόρτα εισόδου του διαμερίσματος, του επιτέθηκαν αιφνιδιαστικά και με τη χρήση βίας τον φίμωσαν και τον έδεσαν, με αποτέλεσμα να επέλθει ο θάνατός του από ασφυξία.

Η παρουσία των δραστών έγινε αντιληπτή από την 94χρονη, με αποτέλεσμα ένας από τους δράστες να της επιτεθεί, να τη χτυπήσει σε διάφορα σημεία του σώματός της και να τη φιμώσει.

Οι δράστες ερεύνησαν τους χώρους του διαμερίσματος και αφού βρήκαν και αφαίρεσαν 350 ευρώ διέφυγαν με τους δύο έλληνες συνεργούς τους, οι οποίοι επιτηρούσαν εξωτερικά τον χώρο της πολυκατοικίας, εκτελώντας χρέη τσιλιαδόρου.

Από τις έρευνες στα σπίτια των τεσσάρων συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα ρούχα και τα παπούτσια που φορούσαν οι δύο Βούλγαροι την ώρα της δολοφονίας, κουκούλα full face, τρία κυνηγετικά όπλα, ένα μαχαίρι, δύο στιλέτα και μία λάμα από χαρτοκόπτη, 256,5 γραμμάρια αδασμολόγητου καπνού και οκτώ λαθραία πακέτα τσιγάρων, μικροποσότητα ακατέργαστου χασίς, 11 κινητά τηλέφωνα και ένα tablet.

Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Τα σχόλια είναι κλειστά.