Ειδησεογραφικό site

Φοιτητική διαμαρτυρία ακύρωσε ομιλία της Λαγκάρντ

58

Να ακυρώσει προγραμματισμένη ομιλία της στο Smith College των ΗΠΑ αναγκάστηκε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, λόγω διαμαρτυρίας φοιτητών του κολεγίου.

Η ομιλία είχε προγραμματιστεί για την ερχόμενη Κυριακή, αλλά το όνομα της Λαγκάρντ αφαιρέθηκε από τη λίστα των ομιλητών εκδήλωσης του κολεγίου για τους αποφοίτους, όταν περίπου 500 φοιτητές υπέγραψαν αίτηση που κατήγγειλε τις πολιτικές του ΔΝΤ.

Όπως μεταδίδει η Wall Street Journal, η πρόεδρος του κολεγίου Κάθλιν ΜακΚάρτνει δήλωσε πως η Κριστίν Λαγκάρντ επικοινώνησε μαζί της το Σαββατοκύριακο για να αποσύρει τη συμμετοχή της. Εκπρόσωπος του ΔΝΤ ανέφερε πως η επικεφαλής του Ταμείου δεν ήθελε η συμμετοχή αυτή να αποσπάσει την προσοχή από τα αξιοσημείωτα επιτεύγματα των αποφοίτων.

Σημειώνεται πως παρόμοιο περιστατικό με αυτό της επικεφαλής του ΔΝΤ είχε συμβεί πρόσφατα με την πρώην σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ Κοντολίζα Ράις στο Πανεπιστήμιο Rutgers του New Jersey, όπου φοιτητές και καθηγητές διαμαρτυρήθηκαν για το ρόλο της στον πόλεμο του Ιράκ και την ανάγκασαν να ακυρώσει προγραμματισμένη ομιλία.

Τα σχόλια είναι κλειστά.