Ειδησεογραφικό site

Φλαμπουράρης στο Bloomberg: Αυτά είναι τα τέσσερα σημεία που θα κρίνουν τη συμφωνία με τους δανειστές

25

 

flampourarisΤην εκτίμηση ότι η Σύνοδος Κορυφής της Δευτέρας θα είναι θετική για την Ελλάδα φέρεται να ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης στο πρακτορείο Bloomberg.
Ειδικότερα, σε άτυπη επαφή το πρακτορείο ο κ. Φλαμπουράρης περιέγραψε τα τέσσερα σημεία για συμφωνία με τους δανειστές τονίζοντας πως «η Ελλάδα και οι πιστωτές της, θα οδηγήσουν τις διαπραγματεύσεις σε θετική κατάληξη στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής στις 22 Ιουνίου».

Πρώτα, ο υπουργός αναφέρθηκε στην εκκίνηση των συζητήσεων μεταξύ Ελλάδας – δανειστών με σκοπό την απομείωση του ελληνικού χρέους καθώς «και σε ένα επενδυτικό πρόγραμμα, που θα είναι αρκετά μεγάλο ώστε να συμβάλει στην επανεκκίνηση της Ελληνικής οικονομίας».

Επίσης ο κ. Φλαμπουράρης επανέλαβε ότι η Ελλάδα δεν αποδέχεται νέες περικοπές στις συντάξεις. Ωστόσο, όπως τόνισε, εξετάζει τη μείωση του αριθμού των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων.

Υπογράμμισε ακόμυη ότι η Ελλάδα δεν επεξεργάζεται Plan B, διότι είναι βέβαιη ότι θα επιτευχθεί συμφωνία.

Σε ό,τι αφορά στον κ. Στουρνάρα σχολίασε ότι «η ελληνική κυβέρνηση δεν κάνει κινήσεις για την απομάκρυνσή του» και πρόσθεσε ότι «τέτοιες αψιμαχίες δεν ανήκουν στις προτεραιότητες της κυβέρνησης. Ωστόσο, συμπεριφορές που δεν συνάδουν προς τους αντίστοιχους θεσμικούς ρόλους, δεν μπορεί παρά να καταγράφονται».

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.