Ειδησεογραφικό site

Φθινοπωρινό το σκηνικό του καιρού – Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση

31

 

Ζέστη σε ολόκληρη τη χώρα, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες μετά το μεσημέρι κυρίως στα ηπειρωτικά, στα ορεινά της Κρήτης και πιθανόν σε νησιωτικές περιοχές του Κεντρικού Ιονίου, περιμένουμε σήμερα Τρίτη. Τα φαινόμενα στα ορεινά ηπειρωτικά θα είναι ισχυρά και θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πολύ ενισχυμένους ανέμους.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 34 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 18 έως 34 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 20 έως 32 στη Δυτική Ελλάδα, από 20 έως 35 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 21 έως 32 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου, αλλά στα βορειοανατολικά νησιωτικά τμήματα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 34 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά στα Δωδεκάνησα ισχυροί 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά μέτριοι 5 μποφόρ.

Αρκετή ζέστη με λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα αυξηθούν, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 34 βαθμούς Κελσίου, αλλά στις παράκτιες περιοχές θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και στο Σαρωνικό παροδικά νότιοι σχεδόν μέτριοι.

Λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα αυξηθούν με πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων στα ορεινά, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 33 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 2 με 4 μποφόρ.

Μακεδονία, Θράκη

Λίγες νεφώσεις παροδικά κατά τόπους αυξημένες, με πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας.
Ανεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 19 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, ‘Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις παροδικά κατά τόπους αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά.
Ανεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 19 έως 34 βαθμούς Kελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις παροδικά κατά τόπους αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες στα ορεινά της Θεσσαλίας, της κεντρικής Στερεάς και της ανατολικής Πελοποννήσου.
Ανεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και στα νότια από δυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 19 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Κρήτη.
Ανεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 2 με 4 και στα νότια τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.