Ειδησεογραφικό site

«Φαρμάκι» Βαρουφάκη για Λαφαζάνη: Έχει μια τάση για απομονωτισμό, έχει στόχο τη δραχμή

24

Η Λαϊκή Ενότητα έχει μια τάση για απομονωτισμό, μια τάση να καταστήσουν τη δραχμή στόχο αντί για ένα μέσο, τόνισε ο Γιάννης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στη γαλλική, μαρξιστική  ιστοσελίδα revue-ballast.

Η συνέντευξη δόθηκε τις ημέρες που ο Γιάνης Βαρουφάκης βρισκόταν στο Παρίσι για να συμμετάσχει και να πρωταγωνιστήσει στην εκδήλωση των «ανταρτών» πρώην υπουργών του Φρανσουά Ολάντ, με επικεφαλής τον Αρνό Μοντεμπούρ.

«Ελπίζω να υπάρξει ένα ριζοσπαστικό κόμμα που θα ξεπεράσει τη Λαϊκή Ενότητα, τον φίλο μου Παναγιώτη Λαφαζάνη, τη Ζωή κι εμένα.

Ωστόσο δεν πιστεύω ότι αυτές οι εκλογές θα μπορέσουν να δώσουν μια πλειοψηφία για πολιτική αλλαγή και αυτό με θλίβει. Εύχομαι τα καλύτερα για την Λαϊκή Ενότητα. Ωστόσο δεν συμφωνώ πάντα με τη γραμμή της. Εχουμε πολλά κοινά σημεία, τις ανησυχίες, τις πρακτικές, τις ιδέες και τις ιδεολογίες μας, αλλά επιμένω ότι η Λαϊκή Ενότητα έχει μια τάση για απομονωτισμό, μια τάση να κάνει τη δραχμή τον σκοπό και όχι το μέσο.

Επίσης, τους λείπει αυτό που είναι εξαιρετικά κρίσιμο κατά τη γνώμη μου: η βαθιά ανάγκη, η πολιτική αναγκαιότητα να ενσωματωθούν και να συνεργαστούν με το υπόλοιπο κομμάτι της Ευρώπης, αυτό που κάνω εγώ εδώ τώρα…είναι η αίσθησή μου. Γι’αυτό το λόγο δεν νομίζω ότι μπορώ να τους ακολουθήσω».

Η φωτογραφία είναι του Stéphane Burlot, για το σάιτ Ballast.

Τα σχόλια είναι κλειστά.