Ειδησεογραφικό site

Φίσερ: «Η Ελλάδα κινείται σε άτακτο Grexit»

27

Λάβρος κατά της ελληνικής κυβέρνησης ο Γιόσκα Φίσερ, ο οποίος σε διάλεξη που παρέθεσε στο Λονδίνο εξέφρασε την απαισιοδοξία του για τη μέχρι τώρα πολιτική που ακολουθεί η ελληνική ηγεσία σε ό,τι αφορά στις διαπραγματεύσεις των Αθηνών με τους εταίρους.

Η ανακοίνωση του Έλληνα πρωθυπουργού περί δημοψηφίσματος ρίχνει λάδι στις ήδη τεταμένες σχέσεις Ελλάδας-πιστωτών, εξηγεί ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας επισημαίνοντας πως με τη συνταγή της καταστροφής που ακολουθεί η κυβέρνηση Τσίπρα θα προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις στην Ευρώπη.

«Η Ελλάδα κινείται σε άτακτο Grexit», προειδοποιεί από το Λονδίνο ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας και προσθέτει: «H Aθήνα οδηγείται στην καταστροφή».

«Στην Ευρώπη, νυν και πρώην ηγέτες και πολιτικοί ασκούν δριμύτατη κριτική έναντι της ελληνικής κυβέρνησης», γράφει το γερμανικό περιοδικό «Focus» και προσθέτει: Ο Γιόσκα Φίσερ που διετέλεσε υπουργός Εξωτερικών επί καγκελαρίας Σρέντερ (στον κυβερνητικό συνασπισμό του SPD- Grune (Σοσιαλδημοκρατών-Πρασίνων), εξέφρασε την ανησυχία του για το μέλλον της Ευρώπης. Στην ομιλία του στο Λονδίνο καλεσμένος ενός βρετανικού think tank, με θέμα την Ευρωπαϊκή Μεταρρύθμιση, ο Γιόσκα αναφέρθηκε στις συνέπειες της ελληνικής κρίσης κουνώντας το δάκτυλο στην Αλέξη Τσίπρα.

«Η σημερινή κατάσταση οδηγεί σε άτακτο Grexit. Είμαι πολύ απαισιόδοξος», τόνισε ο Φίσερ προσθέτοντας πως με την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, εφαρμόζει την «συνταγή της καταστροφής». Ο «πράσινος» Γιόσκα τόνισε επίσης ότι ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, θα προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις στην Ευρώπη.

Τα σχόλια είναι κλειστά.