Ειδησεογραφικό site

Φίλης στη Der Standard: Δεν αλλάζουμε τη στάση μας

57

Μήνυμα πως η ελληνική κυβέρνηση «δεν αλλάζει τη στάση της» απέναντι στις απαιτήσεις των δανειστών για παραπέρα περικοπές των συντάξεων και απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, στέλνει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, με σημερινές δηλώσεις του στην αυστριακή εφημερίδα Der Standard.

Ο ίδιος αναφέρει ότι θα υπάρξουν μόνον μερικές μικρές αλλαγές στις συντάξεις, ενώ μια συνολική μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, που, όπως διευκρινίζει, είναι απαραίτητη, θα ξεκινήσει αργότερα, ίσως το ερχόμενο φθινόπωρο.

Για το εργασιακό, ο Νίκος Φίλης τονίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στην επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων και στην επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, επισημαίνοντας πως η τωρινή κατάσταση αντιβαίνει και στους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Προσθέτει δε ότι ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε συνεννόηση με τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας, η οποία θα παρουσιάσει μία ανάλυση της ελληνικής αγοράς εργασίας που θα χρησιμοποιηθεί ως επιχείρημα απέναντι στους δανειστές για την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει στις δηλώσεις του στην αυστριακή εφημερίδα ότι η εκκρεμής δόση προς την Ελλάδα των 7,2 δισεκατομμυρίων ευρώ επαρκεί για να καλυφθούν οι ανάγκες του χρέους των επόμενων μηνών, ωστόσο δεν προσφέρει κάποια προοπτική.

Όπως παρατηρεί η Der Standard, ο κ. Φίλης σε άλλες, χθεσινές δηλώσεις του, είχε επισημάνει ότι μπορεί να υπάρξουν εκλογές, εάν κατά την ψηφοφορία στη Βουλή, καταψηφίσουν τη συμφωνία με τους δανειστές περισσότεροι από 12 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.