Ειδησεογραφικό site

Φίλης: Οι δανειστές ήθελαν να βγει ο κόσμος με τις κατσαρόλες στο δρόμο

53

«Ό,τι υπογράψει η κυβέρνηση θα το υπερασπιστούμε», τόνισε σε συνέντευξή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης εξηγώντας παράλληλα ότι «η συμφωνία που θα φέρει ο πρωθυπουργός θα είναι μια καλή συμφωνία… Αυτή η κυβέρνηση δεν θα φέρει μνημόνια, δεν θα μειωθούν οι συνταξεις».

Ο Νίκος Φίλης λίγο αργότερα επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη που νωρίτερα είχε πει στον Σκάι ότι σε περίπτωση συμφωνίας η κυβέρνηση θα χάσει τη δεδηλωμένη και είπε: «Έχει μπει στο σχέδιο μνημονιακών κύκλων για πολιτική αποσταθεροποίηση της χώρας. Ευσεβείς πόθοι μνημονιακών να καταψηφιστεί η κυβέρνηση».

Ακόμη δήλωσε: «Οι δανειστές ήθελαν να βγει ο κόσμος με τις κατσαρόλες στο δρόμο (…) το πολιτικό αυτό παιχνίδι το αποτρέψαμε».

Παρά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού ο κ. Φίλης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ή κάποιας άλλης λύσης σε περίπτωση μη ικανοποιητικής συμφωνίας.

«Το πρόβλημα της μικρής Ελλάδας είναι πρόβλημα της ευρωπαϊκής και της παγκόσμιας οικονομίας δεν είμαστε πια στα δόντια του θηρίου», κατέληξε.

Τα σχόλια είναι κλειστά.