Ειδησεογραφικό site

Φίλης: Εκλογές αν η ομάδα Λαφαζάνη καταψηφίσει το Μνημόνιο

26

 

Το χάσμα στον ΣΥΡΙΖΑ ανάμεσα στην πλειοψηφία που στηρίζει την κυβέρνηση και την Αριστερή Πλατφόρμα επιβεβαίωσε με δηλώσεις του την Πέμπτη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και εκ των εκφραστών της άποψης του Μαξίμου Νίκος Φίλης.

Κληθείς να σχολιάσει τις τελευταίες δηλώσεις του Παναγιώτη Λαφαζάνη ο κ. Φίλης επανέλαβε την άποψη που πρώτος εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος ότι «μια κυβέρνηση της αριστεράς στηρίζεται ή δεν στηρίζεται, δηλαδή, πέφτει απο βουλευτές της αριστεράς».

«Με αυτή την έννοια θα δούμε τι πρακτικό αποτέλεσμα θα έχουν οι δηλώσεις Λαφαζάνη στην ψηφοφορία της Βουλής στις 17-18 Αυγοστύου» εξήγησε ο κ. Φίλης υπογραμμίζοντας ότι «όταν καταψηφίζεις ένα κρίσιμο νομοθέτηα είναι σαν να καταψηφίζεις την κυβέρνηση».

«Δεν είναι δυνατόν να συνεχίζεται ο τραγέλαφος της συμπολιτευόμενης αντιπολίτευσης και της αντιπολιτευόμενης συμπολίτευσης» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ξεκαθάρισε, δε, ότι ο πιο δημοκρατικός τρόπος να ξεκαθαριστούν όσα προκύψουν στις ψηφοφορίες του Αυγούστου «είναι οι εκλογές».

Προκάλεσε, επίσης, εμμέσως τον επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας να προχωρήσει σε δημιουργία κόμματος δηλώνοντας στον Alpha 989 ότι «είναι συνταγματικό του δικαίωμα να κάνει κόμμα».

Ο κ. Φίλης έκανε λόγο, ακόμα για «εικόνα χωριστής πορείας» σχολίαζοντας τις εκδηλώσεις του iskra.gr όπως αυτή σήμερα το απόγευμα με κεντρικό ομιλητή τον Δημήτρη Σρτατούλη και εξέφρασε την ελπίδα ότι στο σύνεδριο του Σεπτεμβρίου η πλευρά Λαφαζάνη «θα παραμείνει με τις απόψεις τις και θα προβληματίσει τον κόσμο με τις απόψεις της». «Χρειάζεται ψυχραιμία να καταλάβουμε ποιο είναι το υπέρτερο συμφέρον» συμβούλεψε την Αριστερή Πτέρυγα ενώ καυστικό ήταν το σχόλιό του για όσους αντιδρούν συνέχεια και ζητούν διαρκείς διαδικασίες για τη λήψη αποφάσεων: «δεν μπορούμε κάθε μέρα να κάνουμε διαδικασίες συνέχεια τι γίνεται με συνέδριο».

Τα σχόλια είναι κλειστά.