Ειδησεογραφικό site

Υρώ Λούπη στο «Κ»: Τα όνειρά μας δεν χρειάζονται στεγανά

498

Της Πέννυς Κροντηρά

«Αν κάτι μας κρατάει σήμερα στη ζωή είναι η αγάπη για τους ανθρώπους μας» δηλώνει στο «Καρφί» η ταλαντούχα ηθοποιός Υρώ Λούπη, η οποία φέτος συμμετέχει στο καθημερινό σίριαλ «9 μήνες».

Η Υρώ Λούπη είναι αριστούχος της Δραματικής Σχολής Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν (1991) με υποτροφία. Έχει πρωταγωνιστήσει σε 21 θεατρικές παραστάσεις, 6 κινηματογραφικές ταινίες και 17 σίριαλ. Ακόμα, έχει δανείσει τη φωνή της σε πολλά κινούμενα σχέδια αλλά και ξένες σειρές.

Ποιο ήταν το ερέθισμα που σας έκανε να ασχοληθείτε με την τέχνη της υποκριτικής;

Από μικρή είχα το «μικρόβιο» να παίζω θέατρο. Νομίζω ότι είναι μια ανάγκη να υποδυόμαστε κάτι που δεν είμαστε και να ζούμε τις ζωές των άλλων. Είναι πολύ μεγάλη ψυχοθεραπεία το θέατρο. Μέσα από την εναλλαγή των ρόλων μαθαίνεις πολλά πράγματα για την ψυχολογία άλλων ατόμων, οπότε μαθαίνεις να βλέπεις τον κόσμο από μια δεύτερη και τρίτη οπτική γωνία. Έτσι εξελίσσεσαι και μαθαίνεις να λύνεις πολλά ζητήματα που έχεις ως άνθρωπος, ανοίγοντας τους ορίζοντές σου, καταπολεμώντας τον εγωισμό σου.

Στο κοινό γίνατε ευρέως γνωστή μέσα από τη συμμετοχή σας στο σίριαλ «Βέρα στο Δεξί». Τι σήμαινε για εσάς η συμμετοχή σας σε αυτό το σίριαλ;

Ήταν καθοριστική προς τη ζωή μου. Δέθηκα με ανθρώπους για πάρα πολλά χρόνια και έχουμε δημιουργήσει συγγενικούς δεσμούς πια. Αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα δώρα που μου έκανε αυτή η δουλειά και φυσικά υπήρξε σταθμός και στην καριέρα μου.

Πολλοί σνομπάρουν τα καθημερινά σίριαλ. Τι έχετε να απαντήσετε;

Καταλαβαίνω ποιο είναι το θέμα τους. Βέβαια στη σημερινή εποχή πολλά καθημερινά έχουν ποιότητα εβδομαδιαίου σίριαλ, ίσως και ανώτερη κάποια φορά. Αυτό συμβαίνει όταν υπάρχει πολύ καλό σενάριο. Η μάχη που έχουμε να κερδίσουμε μέσα από τη συμμετοχή μας σε ένα καθημερινό σίριαλ είναι ο χρόνος, γιατί μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα πρέπει να γυρίσουμε πολλές σκηνές. Όταν όμως υπάρχουν αξιόλογοι συνεργάτες και έχεις μεράκι για τη δουλειά σου προκύπτει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα.

Ο έρωτας τι ρόλο παίζει στη ζωή σας;

Πολύ σημαντικό! Ξέρετε, υπήρχε μια εποχή που έλεγα ότι αρκεί να έχω τη δουλειά μου, τους ανθρώπους μου, τους φίλους μου. Ίσως το «υπερεγώ» μας ερχόταν ως απάντηση στις ζωές που είχαν ζήσει οι μανάδες μας. Μεγαλώνοντας αντιλαμβάνεσαι την αξία του να αισθάνεσαι πλήρης στην προσωπική σου ζωή!

Η κρίση έφερε μοναξιά και αποξένωση στις σχέσεις των δύο φύλων. Θεωρείτε ότι ισχύει αυτή η άποψη;

Η κρίση έχει επιβαρύνει όλους τους τομείς της ζωής μας, συνεπώς και τον ερωτικό τομέα. Οι άνθρωποι έχουν γίνει πιο μοναχικοί, γιατί είναι πλέον δυσβάσταχτο να εξασφαλίσεις τα απαραίτητα. Ως αποτέλεσμα δεν έχεις χρόνο να τον μοιραστείς με τον άλλο άνθρωπο. Μέσα στην αγωνία αφήνουμε πίσω τους ανθρώπους μας, όμως πρέπει να αντισταθούμε, γιατί, αν κάτι μας κρατάει στη ζωή είναι οι άνθρωποι και η αγάπη, και όχι το χρήμα!

Έχετε κάποιο μότο-φράση που σας συνοδεύει στη ζωή σας;

Σε όλη μου την ζωή ακολουθώ αυτό που λένε «χαμηλά την μπάλα»! Αυτό που προσπαθώ πάντα είναι να βάζω τον εγωισμό μου πιο πίσω από τις αποφάσεις μου και γενικά να μην κάνω πολλή «φασαρία».

Πώς βλέπετε την τρέχουσα πολιτική κατάσταση με την οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα μας;

Ανησυχώ πάρα πολύ, τα πράγματα δεν είναι καλά. Κάθε μέρα ακούς και κάτι άσχημο. Προσπαθώ να μη χάνω την αισιοδοξία μου, αν και δεν βλέπω τα πράγματα να πηγαίνουν προς το καλύτερο. Δεν γνωρίζουμε όλο το παιχνίδι που υπάρχει και τις ισορροπίες. Ελπίζω τουλάχιστον να διασφαλιστούν τα απαραίτητα για να επιβιώνουν με αξιοπρέπεια οι άνθρωποι που ζουν στην Ελλάδα, είτε είναι Έλληνες είτε είναι πρόσφυγες.

Ποιες είναι οι ανησυχίες σας για το μέλλον;

Ανησυχώ για το πού πάει αυτός ο κόσμος και τι μας επιφυλάσσει το αύριο. Φοβάμαι το γεγονός της εξάπλωσης της πείνας, που μας έχει χτυπήσει την πόρτα μέσω του γείτονά μας, του συγγενή, του φίλου ή και εμάς των ίδιων.

Τι θα συμβουλεύατε τα νέα παιδιά;

Δεν μου αρέσουν καθόλου οι συμβουλές. Θα έλεγα να ακολουθήσουν το όνειρό τους και να μην ακούν κανέναν και τίποτα. Δεν υπάρχουν στεγανά και συμβουλές. Ο κάθε άνθρωπος τη ζωή του την φτιάχνει όπως εκείνος νομίζει για να είναι ευτυχισμένος. Οι συμβουλές και οι κρίσεις είναι κάτι το ξεπερασμένο. Το γεγονός ότι βάζουμε ταμπέλα στους ανθρώπους και κρίνουμε συνέχεια τις πράξεις τους δεν μας έχει οδηγήσει πουθενά και βγαίνουμε ψεύτες, γιατί διαψευδόμαστε, ενώ άτομα που είχαμε βάλει ταμπέλα διαπρέπουν στη ζωή! Καλύτερα να μη δίνουμε συμβουλές και να κοιτάμε τον εαυτό μας και πώς μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι.

Πείτε μας λίγα λόγια για το σίριαλ που πρωταγωνιστείτε φέτος και για τον χαρακτήρα της ηρωίδας που υποδύεστε.

Φέτος έχω την ευτυχή συγκυρία να συμμετέχω στο σίριαλ του Star σε σενάριο της Άννας Αδριανού. Είμαστε όλοι σχεδόν φίλοι μεταξύ μας. Είναι μια σειρά που δεν έχει υπερβολές και μιλάει για ανθρώπους της διπλανής πόρτας με πολύ σύγχρονα προβλήματα εν μέσω της κρίσης. Ως αποτέλεσμα έχει να ταυτίζεται μεγάλη μερίδα του κοινού. Πραγματεύεται γυναικείες ιστορίες που απασχολούν πολλές γυναίκες. Η Κάτια είναι μια πολύ καλή επαγγελματίας και πετυχημένη στον χώρο της. Όμως στην προσωπική της ζωή έχει να διαχειριστεί τη σχέση της με τον άνδρα της, τον Μάνο, που συνοδεύεται από πάρα πολλές συγκρούσεις. Δεν έχει όρια στην ερωτική της ζωή και καταπατά τις αρχές της αξιοπρέπειάς της. Αυτό είναι πολύ επίπονο για μια γυναίκα, αλλά είναι δέσμια των παθών της.

Μπορείτε να μας φανερώσετε μια εξέλιξη του σίριαλ;

Επειδή τα σίριαλ βασίζονται στις ανατροπές, δεν είμαι υπέρ του να μαρτυράω τις εξελίξεις, γιατί χάνεται η αγωνία. Το μόνο που μπορώ να μαρτυρήσω είναι ότι, επειδή η Κάτια υπομένει κάποια πράγματα από τον Μάνο, φτάνει ο κόμπος στο χτένι, δεν αντέχει άλλο και περνάει στην αντεπίθεση. Μια γυναίκα, λοιπόν ερωτικά πληγωμένη φανταστείτε πού μπορεί να φτάσει… Κάνει πράγματα που υπερβαίνουν τα εσκαμμένα σίγουρα!

Τα σχόλια είναι κλειστά.