Ειδησεογραφικό site

Υπ. Δικαιοσύνης: Η δικαιοσύνη βρίσκεται σε δεύτερη μοίρα – Πολλά περισσότερα τα προβλήματα απ’ όσα νομίζουμε

33

Στο αναποτελεσματικό σύστημα δικαιοσύνης το οποίο αντανακλά και στον δικαζόμενο πολίτη αναφέρθηκε η πρόεδρος της ένωσης διοικητικών δικαστηρίων Ειρήνη Γιανναδάκη, στην ετήσια γενική συνέλευση των Δικαστών των διοικητικών δικαστηρίων.

Η πρόεδρος τόνισε με νόημα ότι η δικαιοσύνη βρίσκεται σε δεύτερη μοίρα και αυτό φαίνεται τόσο από τα χρήματα του προϋπολογισμού που προορίζονται για αυτή όσο και από τα μισθωμένα και απαράδεκτα κτίρια που στεγάζονται τα διοικητικά δικαστήρια.

Όσο για την υπερνομοθέτηση, δεν έχει τέλος. «Τους τελευταίους 30 μήνες έχουν ψηφιστεί έξι αμιγώς φορολογικοί νόμοι με 177 άρθρα και 17 νόμοι στους οποίους συμπεριλήφθηκαν 71 νέες φορολογικές διατάξεις. Για αυτά εκδόθηκαν 111 υπουργικές αποφάσεις και 138 διευκρινιστικές εγκύκλιοι» είπε η κ. Γιανναδάκη τονίζοντας ότι στην Αμερική έχουν ψηφιστεί 10 νόμοι τα τελευταία…. 250 χρόνια.

Την ίδια ώρα, τα παράβολα για την πρόσβαση στη διοικητική δικαιοσύνη αυξήθηκαν ενώ παράλληλα αυξάνονται και τα αιτήματα για χορήγηση ευεργετημάτων πενίας, γεγονός που καταδεικνύει την αδυναμία πρόσβασης στη δικαιοσύνη.

Πινγκ-πονγκ Παρασκευόπουλου-Αθανασίου

Από την πλευρά του, ο νέος υπουργός δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος στον χαιρετισμό του δήλωσε ενθουσιασμένος με το φρόνημα και τον αλτρουισμό των Δικαστών, ενώ η πρόεδρος της βουλής Ζωή Κωμσταντοπούλου ξεκίνησε με αιχμές την ομιλία της δηλώνοντας ότι «οι προηγούμενες κυβερνήσεις προσπάθησαν να κάμψουν το φρόνημα των Δικαστών και να τους καταστήσουν εργαλεία αντισυνταγματικών πρακτικών».
Αιχμές όμως ακούστηκαν και από τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Χαραλάμαπο Αθανασίου, ο οποίος απάντησε στις προγραμματικές δηλώσεις του διαδόχου του. «Δεν έχουμε να πούμε τίποτα με αυτούς που κρατάνε καλάσνικοφ. Δεν τους ξέρουμε άλλωστε».

Ο κ. Αθανασίου δήλωσε για μια ακόμη φορά ότι τα αιτήματα των Δικαστών όσον αφορά στα μισθολογικά τους ήταν δίκαια και πως η κυβέρνηση προσπάθησε να τα ικανοποιήσει, ενώ όταν ο ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν στην αντιπολίτευση δεν ψήφισε το νομοσχέδιο για την επιστροφή των αναδρομικών των Δικαστών.

Τα σχόλια είναι κλειστά.