Ειδησεογραφικό site

Υπό πίεση τα ελληνικά κρατικά ομόλογα – ‘Ανω του 6% η απόδοση του 10ετούς

29

Πιέσεις δέχονται και σήμερα τα ελληνικά κρατικά ομόλογα, με την απόδοση του 10ετούς να έχει επιστρέψει σε υψηλά περίπου ενός μηνός, πάνω από το 6%, μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ότι η χώρα θα μπορούσε να εξέλθει πιο γρήγορα από το μνημόνιο και να καλύψει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες το επόμενο έτος.

Η απόδοση του 10ετούς τίτλου κυμαίνονταν νωρίτερα στο 6,05%, διευρύνοντας έτσι το περιθώριο (διαφορά απόδοσης) έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου στο 5,05%. Υπενθυμίζεται ότι το περιθώριο στις αρχές Απριλίου είχε υποχωρήσει στο 4,18%.

Αναλόγως κινείται και το πενταετές ομόλογο, του οποίου η απόδοση έχει αυξηθεί στο 4,55% από 3,8% που κυμαινόταν στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Η εικόνα που εμφανίζει η δευτερογενής αγορά των ομολόγων αποδίδεται στις ανησυχίες των επενδυτών για το ενδεχόμενο δημοσιονομικής χαλάρωσης στην περίπτωση που τελικώς η χώρα εξέλθει του μνημονίου.

Σύμφωνα με δηλώσεις στελέχους της ING στο Bloomberg, οι επενδυτές εκφράζουν τον προβληματισμό τους κατά πόσο η χώρα θα συνεχίσει να εφαρμόζει την αυστηρή δημοσιονομική πολιτική καθώς και αν θα προχωρήσει στις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις.

Τα σχόλια είναι κλειστά.