Ειδησεογραφικό site

Υπό κατάληψη από το πρωί η Νομική Σχολή Αθηνών

31

Υπό κατάληψη βρίσκεται η Νομική Σχολή Αθηνών από το πρωί της Τρίτης.

Το βράδυ της Δευτέρας άτομα που δεν έχει γίνει γνωστό από ποιο χώρο κοινωνικό ή  πολιτικό προέρχονται, βρίσκονταν έξω από το κτίριο της Σχολής και την Τρίτη το πρωί από το χώρο του πάρκινγκ κατάφεραν να μπουν και να θέσουν υπό κατάληψη τη Νομική.

Ωστόσο, η συνέλευση των φοιτητών είχε αποφασίσει να μην πραγματοποιηθεί κατάληψη και να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι παραδόσεις των μαθημάτων ενώ σήμερα, Τρίτη, αναμένεται να πραγματοποιηθεί και νέα συνέλευση.

Την ίδια ώρα έληξε η κατάληψη στο Κέντρο Πληροφορικής του ΕΚΠΑ στην Πανεπιστημιούπολη και έτσι από το πρωί της Τρίτης αποκαταστάθηκε η δυνατότητα ηλεκτρονικής επικοινωνίας που είχε παυθεί την Δευτέρα τόσο μεταξύ μελών και σχολών του ιδρύματος όσο και μεταξύ πανεπιστημιακών νοσοκομείων και κλινικών που χρησιμοποιούν για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση και όχι μόνο τους κεντρικούς σέρβερ του Ιδρύματος.

Οι καταληψίες του κέντρου Πληροφοφικής του ΕΚΠΑ καλούν σε συνέλευση την Τρίτη το απόγευμα για να αποφασίσουν αν θα επανακαταλάβουν τις ηλεκτρονικές εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου και θα διακόψουν εκ νέου την ηλεκτρονική επικοινωνία στο Ιδρυμα.

Ανακοίνωση κατάληψης της Νομικής

Ο αγώνας του Νίκου Ρωμανού είναι αγώνας όλων μας

Σήμερα το πρωί αποφασίσαμε να καταλάβουμε το χώρο της Νομικής, προκειμένου να αποτελέσει άλλο ένα κέντρο αγώνα και αντίστασης πυροδοτώντας περαιτέρω το ήδη φλεγόμενο κίνημα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό και στους πολιτικούς κρατουμένους.

Ενόψει της απόφασης του Αρείου Πάγου σχετικά με την ικανοποίηση των δίκαιων και εύλογων αιτημάτων του αγωνιστή προχωρήσαμε δυναμικά με όρους άμεσης δράσης επιλέγοντας το κτίριο της Νομικής Σχολής ως αναγκαίο μέσο πίεσης.

Το κτίριο της Νομικής δεν είναι τυχαία επιλογή καθώς αυτό αποτελεί το εκκολαπτήριο των νέων επιστημόνων νομικών που θα κληθούν στο μέλλον να υπερασπιστούν την αστική νομιμότητα και τους θεσμούς της εξουσίας, το κράτος έκτακτης ανάγκης, και θα νομιμοποιούν την καταστολή και τον έλεγχο στους μη πειθαρχημένους και στους μη κανονικούς.

Όμως, οι πόρτες της Νομικής ήταν και θα είναι πάντα ανοιχτές για κάθε αντιστεκόμενο κομμάτι της κοινωνίας που παλεύει ενάντια στην αυταρχικότητα του κράτους και τις πολιτικές αποφάσεις για την υποτίμηση των ζωών μας.

Και ενώ ο Νίκος Ρωμανός βρίσκεται στην 30ή ημέρα απεργίας πείνας και έχει προειδοποιήσει με απεργία δίψας, ο Αρειος Πάγος απορρίπτει την αίτηση αναίρεσης για το αίτημά του να του χορηγηθεί εκπαιδευτική άδεια.

«Τουλάχιστον εμείς παραμένουμε ακόμα απόλυτοι και πεισματάρηδες όπως οι άνθρωποι της πάστας μας. Και όσοι από εμάς με έναν πόνο έκλεισαν τα μάτια τους και ταξίδεψαν μακριά, παραμένουν με το βλέμμα κολλημένο σε εκείνον το βραδινό ουρανό που κοιτάζαμε και εμείς. Και μας βλέπουν να πέφτουμε, αστέρια όμορφα και λαμπερά. Τώρα ήρθε η σειρά μας. Τώρα πέφτουμε χωρίς δισταγμό.»

Καλούμε όλους και στη συνέλευση της κατειλημμένης Νομικής σήμερα 9/12 στις 15:00

Τα σχόλια είναι κλειστά.