Ειδησεογραφικό site

Ολοκλωρώθηκε η συνεδρίαση της Συγκλήτου – Φορτσάκης: Επάνοδος της νομιμότητας για το Πανεπιστήμιο Αθηνών

32

Ολοκληρώθηκε κανονικά η σημερινή συνεδρίαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Είναι χαρακτηριστική η σκηνή στο τέλος της συνεδρίασης, η οποία διεξήχθη χωρίς διακοπές, ύστερα από πολλά χρόνια, «αναγκάζοντας» τα μέλη της Συγκλήτου να χειροκροτήσουν όρθια.

Όπως είπε  ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρος Φορτσάκης, σήμερα είναι η επάνοδος της νομιμότητας για το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Τόνισε, δε, ότι όποιος επιμένει στη νομιμότητα, επιτυγχάνει τους στόχους του, ενώ, όπως υπογράμμισε ο πρύτανης, η φύλαξη στο χώρο του κεντρικού κτιρίου, όπου πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της Συγκλήτου, έγινε από ανθρώπους του Πανεπιστημίου.

Και υπογράμμισε: «Το Πανεπιστήμιο δίνει το παράδειγμα σε όλη την πολιτεία. Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι το πρόβλημα της νομιμότητας απασχολεί ολόκληρη την πολιτεία», ενώ σημείωσε ότι η κοινωνία είναι πλέον ώριμη για να δεχθεί τη λογική και τη νομιμότητα.

Ο κ. Φορτσάκης ξεκαθάρισε ότι η υπόθεση της συνεδρίασης της Συγκλήτου με θέματα όπως η φύλαξη του Ιδρύματος και η καθαριότητα δεν είναι πολιτικά θέματα, αλλά θέματα που άπτονται της λογικής.

Η συνεδρίαση διεξήχθη υπό ισχυρή αστυνομική παρουσία έξω από την είσοδο της Πρυτανείας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου.

Υπό το φόβο νέων επεισοδίων, οι άντρες της Αστυνομίας βρέθηκαν στη Ρήγα Φεραίου, όπου περίπου 40 φοιτητές είχαν συγκεντρωθεί, διαμαρτυρόμενοι για την πρόθεση του πρύτανη Φορτσάκη να αναθέσει τη φύλαξη των χώρων του Πανεπιστημίου σε ιδιωτικές εταιρείες.

Πάντως, όπως φαίνεται και από τις παρακάτω φωτογραφίες, σήμερα η είσοδος στο ΕΚΠΑ για τη συνεδρίαση της Συγκλήτου έγινε με λίστα.

Πηγή: protothema.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.