Ειδησεογραφικό site

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας η ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας-Προκλητική δήλωση Κασιδιάρη

61

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ολοκληρώθηκε η τελετή ορκωμοσίας του νέου δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας, στο αμφιθέατρο του ραδιοφωνικού σταθμού «Αθήνα 9,84» στο Γκάζι.

Μεταξύ των δημοτικών συμβούλων που ορκίστηκαν ήταν ο προφυλακισμένος Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος έφτασε στο χώρο, συνοδεία αστυνομικών, καθώς και η κόρη του προφυλακισμένου αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Ουρανία Μιχαλολιάκου.

Η είσοδος στο κτίριο γινόταν μόνο με ειδική άδεια και με συγκεκριμένες προσκλήσεις, προκειμένου να μην μπουν άτομα που θα δημιουργήσουν επεισόδια. Πάντως, όπως έγινε γνωστό, σημειώθηκε ένταση με τον Ηλία Παναγιώταρο, στον οποίο απαγορεύτηκε η είσοδος στην τελετή, αφού δεν διέθετε ειδική πρόσκληση. Παρά το γεγονός ότι επικαλέστηκε την βουλευτική του ιδιότητα, δεν του επετράπη να εισέλθει στην αίθουσα.

Πέριξ του κτιρίου βρίσκονταν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις (ΜΑΤ, ομάδα ΔΙΑΣ κτλ), λόγω των συγκεντρώσεων που είχαν προγραμματιστεί. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι δύο συγκεντρώσεις, των αντιφασιστικών οργανώσεων στην Ιερά Οδό, και των χρυσαυγιτών επί της Πειραιώς.

Περίπου στις 4:30 το απόγευμα έφτασε στο χώρο, συνοδεία αστυνομικών του τμήματος μεταγωγών, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος προέβη και σε προκλητική δήλωση: «Θέλαμε να τους βάλουμε πρώτοι φυλακή, αλλά μας πρόλαβαν εκείνοι». Ο Κασιδιάρης είχε λάβει ολιγόωρη άδεια εξόδου από τη φυλακή για να παραστεί στην τελετή ορκωμοσίας.

Οι αριστερές παρατάξεις, καθώς και η νικήτρια, αυτή του Γιώργου Καμίνη, ορκίστηκαν με πολιτικό όρκο, ενώ όλες οι υπόλοιπες, με τον παραδοσιακό, θρησκευτικό όρκο.

Γιώργος Καμίνης: Έχουμε μία μοναδική ευκαιρία να αλλάξουμε την Αθήνα

Στο σύντομο χαιρετισμό του μετά την ορκωμοσία του ο δήμαρχος Αθηναίων έκανε λόγο για ένα νέο ξεκίνημα την πενταετία που αρχίζει. «Έχουν μπει τα θεμέλια, έγιναν σημαντικές παρεμβάσεις, αναλάβαμε κρίσιμες πρωτοβουλίες. Δεν χρειάζεται να ξεκινήσουμε από την αρχή» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ανέφερε ότι θα «παλέψουμε για ουσιαστικές αλλαγές στην πόλη και τον δήμο της Αθήνας. Διεκδικώντας μια τολμηρή και πραγματική μεταρρύθμιση στις σχέσεις της Πολιτείας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους Πολίτες. Οικονομική και διοικητική αυτοτέλεια, μακριά από την κρατική χειραγώγηση και τον ασφυκτικό εναγκαλισμό των κομμάτων».

«Στο εξαιρετικά ρευστό πολιτικό τοπίο της σημερινής συγκυρίας οι δήμοι αναδεικνύονται στον κατεξοχήν παράγοντα πολιτικής σταθερότητας. Οικοδομώντας σχέσεις εμπιστοσύνης, ενεργοποιώντας την Κοινωνία των Πολιτών, συνεργαζόμενοι με τις υγιείς και δημιουργικές κοινωνικές δυνάμεις» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Καμίνης.

Σακελλαρίδης: Αγώνας ενάντια στο φασισμό

Με αφορμή την ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου στο Δήμο Αθηναίων, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, επικεφαλής της «Ανοιχτής Πόλης» δήλωσε:

«Ο ουσιαστικός όρκος που δίνουν σήμερα οι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι της Ανοιχτής Πόλης είναι ο ίδιος που περιλαμβάνεται στο «συμβόλαιο» που σύναψαν με τους πολίτες της Αθήνας, τόσο κατά την προεκλογική περίοδο, όσο και στην καθημερινή παρουσία και παρέμβαση της δημοτικής μας παράταξης τα προηγούμενα 8 χρόνια στην πόλη. Δηλαδή:

»Αγώνας για μια Αθήνα της αλληλεγγύης, της αξιοπρέπειας και της δημοκρατίας. Αγώνας ενάντια στην πολιτική του Μνημονίου που καταδικάζει τους συνανθρώπους μας στην ανεργία, την ανασφάλεια και το περιθώριο. Αγώνας ενάντια στα μικρά και τα μεγάλα συμφέροντα που λειτουργούν ενάντια στο δημόσιο συμφέρον με την ανοχή της δημοτικής αρχής. Αγώνας διαρκής, ενάντια στον φασισμό και τον ρατσισμό, για τον εξοβελισμό του μίσους και του φόβου από τις γειτονιές της Αθήνας».

Τα σχόλια είναι κλειστά.