Ειδησεογραφικό site

Υπό έλεγχο οι μεγάλες πυρκαγιές στην Καλιφόρνια

50

Χιλιάδες άνθρωποι στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια, οι οποίοι είχαν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους εξαιτίας των καταστροφικών πυρκαγιών που μαίνονται εδώ και πολλές ημέρες στην πολιτεία, μπόρεσαν να γυρίσουν στα σπίτια τους την Παρασκευή καθώς οι πυροσβεστικές αρχές κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο αρκετές από τις εστίες.
Οι πυρκαγιές κατέστρεψαν μεγάλες εκτάσεις γης, ενώ προκλήθηκαν ζημιές ή καταστράφηκαν ολοσχερώς δεκάδες σπίτια.

Ένα απανθρακωμένο πτώμα εντοπίστηκε από πυροσβέστες σε έναν καταυλισμό αστέγων που καταστράφηκε από μία από τις πυρκαγιές, ωστόσο οι αρχές δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν ακόμα εάν ο θάνατος προκλήθηκε από την φωτιά.
Δύο νεαροί συνελήφθησαν την Πέμπτη με τις υποψίες ότι προσπάθησαν να ανάψουν δύο μικρές φωτιές, τις οποίες όμως κατάφεραν να σβήσουν άμεσα περαστικοί. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι οι αρχές δεν έχουν πειστήρια ότι οι νεαροί είναι υπεύθυνοι για τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες καθώς και οι ισχυροί άνεμοι έκαναν ιδιαίτερα δύσκολο το έργο των πυροσβεστών. «Δεν έχουμε ξαναδεί κάτι τέτοιο εδώ και 25 χρόνια. Είμαστε αντιμέτωποι με τεράστιες πυρκαγιές τον Μάιο», είπε ο Μαίκ Μόχλερ, εκπρόσωπος του τμήματος Δασών και Πυροπροστασίας της Καλιφόρνια.

Ωστόσο, η ζέστη που επικρατούσε την τελευταία εβδομάδα στην περιοχή έχει υποχωρήσει και εκφράζονται ελπίδες ότι οι πυροσβέστες θα καταφέρουν να «νικήσουν» τις φλόγες. Μία εκπρόσωπος της αμερικανικής Υπηρεσίας Δασών είπε ότι οι πυροσβέστες «έχουν θέσει υπό έλεγχο» τις περισσότερες πύρινες εστίες, οι οποίες ανάγκασαν τουλάχιστον 125.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Τα σχόλια είναι κλειστά.