Ειδησεογραφικό site

Υπόθεση Πανούση: Καμία απάντηση από την κυβέρνηση στις νέες αποκαλύψεις – «Με έπαιρναν τηλέφωνο να αφήσω τα «παιδιά»»

43

 

Επιμένει στις θεωρίες συνωμοσίας η κυβέρνηση και στην ποινικοποίηση της κριτικής που δέχεται, σε μία προσπάθεια να βγει από την δύσκολη θέση που έχει περιέλθει από τις καταγγελίες του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση που αναδεικνύουν τις σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με τον αντιεξουσιαστικό χώρο και αγγίζουν τον πρωθυπουργό.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να περιορίσει τις αποκαλύψεις για τις σχέσεις στελεχών του κόμματος με τον αντιεξουσιαστικό χώρο και τις παρυφές της τρομοκρατίας, διατηρώντας την απειλή ποινικής δίωξης κατά του κ. Πανούση και των Μέσων Ενημέρωσης που δημοσιοποιούν στοιχεία της υπόθεσης.

Σε χθεσινή συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής ο κ. Πανούσης επιβεβαιώνει τις σχέσεις της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ με τον αντιεξουσιαστικό χώρο και επαναλαμβάνει ότι ο πρωθυπουργός είχε ενημερωθεί για τις εναντίον του απειλές από τον διοικητή της ΕΥΠ Γιάννη Ρουμπάτη.

Για τις σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με τους μπαχαλάκηδες λέει ο κ. Πανούσης: “σε επεισόδια που είχαν γίνει συλλήψεις δέχθηκα τηλεφωνήματα να αφήσω τα παιδιά…δεν ενέδωσα. Από την άλλη μέρα όμως συγκεκριμένος ραδιοφωνικός σταθμός και συγκεκριμένη εφημερίδα σήκωσαν τον ιερό αγώνα της απομάκρυνσής μου διότι συνέβαλα στο να συλληφθούν και να καταδικαστούν κοινωνικοί αγωνιστές, έτσι χαρακτήριζαν τα εν λόγω ΜΜΕ αυτούς που πετούσαν μολότοφ, μερικοί από τους οποίους καταδικάστηκαν σε τρία χρόνια φυλακή με αναστολή”. Ο  κ. Πανούσης συνδέει την άρνησή του “να αφήσει τα παιδιά’ με την απομάκρυνσή του από την κυβέρνηση: “…μετά τις συγκεκριμένες επιθέσεις τις οποίες δεν αποδοκίμασαν ακόμη και συνάδελφοί μου συνειδητοποίησα ότι οι δικές μου μέρες ήταν μετρημένες πια στο υπουργείο”.

Ο  κ. Πανούσης επιμένει ότι για τις εναντίον του απειλές, είχε ενημερωθεί από τον διοικητή της ΕΥΠ ο πρωθυπουργός και ο καθ ύλην αρμόδιος υπουργός αλλά δεν δόθηκε ούτε πολιτική λύση ούτε δικαστική παραγγελία”. Εξηγεί ότι δεν προέβη νωρίτερα στην δημοσιοποίηση του θέματος γιατί ήταν η εποχή του Grexit και στην συνέχεια ήταν προεκλογική περίοδος και ρωτάει: “θα ήταν σωστό τότε να καταγγείλω δημοσίως μέλη του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς την έγκριση του πρωθυπουργού”; Προσθέτει δε ότι έκανε τις αποκαλύψεις δύο μήνες μετά τις εκλογές γιατί οι απειλές εναντίον του συνεχίζονταν. Ο κ. Πανούσης μιλάει ακόμη για τις σχέσεις κομματικών και κυβερνητικών στελεχών με τον χώρο των φυλακών και τις παρυφές της τρομοκρατίας ενώ αφήνει ανοικτό αν υπήρχαν κι άλλα στελέχη πέραν του Παναγιώτη Λάμπρου που έρχονταν σε επαφή με τους κρατούμενους, λέγοντας “αυτά βγαίνουν σιγά σιγά από μόνα τους”. Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης θεωρεί ότι τα στοιχεία που κατέθεσε στην εισαγγελία μετά από παραίνεση της κυβέρνησης δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, διευκρινίζει ότι δεν έχει κάνει διαρροές διαλόγων ενώ αποδίδει στην αμηχανία και ανησυχία της κυβέρνησης “τις γραβατωμένες μηνύσεις” και την προσπάθεια υπουργών να τον απαξιώσουν.

Η κυβέρνηση πάντως συνεχίζει στην ίδια γραμμή άμυνας, εντάσσοντας την υπόθεση Πανούση σε ένα γενικότερο σχέδιο να πέσει η κυβέρνηση στο οποίο εντάσσει την κριτική που δέχεται για τις γκάφες των υπουργών της.

Σε χθεσινή συνέντευξή της στην Real News η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη αναφέρει: “Μέσα σε αυτό το νοσηρό περιβάλλον, περιφέρεται σε εφημερίδες και τηλεπαράθυρα ένα σοβαρό ζήτημα με θεσμικές προεκτάσεις, για χάρη του θεάματος».

Καταλογίζει δε στην αντιπολίτευση ότι “πάλι προσπαθεί να επαναφέρει την ανιστόρητη και επικίνδυνη θεωρία των δύο άκρων» και να συνδέσει τον ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία”. Η κυβέρνηση εξακολουθεί να καλύπει τον Παναγιώτη Λάμπρου και τις επαφές του με φυλακισμένους για τρομοκρατία: “ο κ. Λάμπρου μετρά δεκαετίες στον αγώνα υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των κρατουμένων, κι αυτά είναι θεμελιώδη δικαιώματα, δείκτες πολιτισμού, δικαιοσύνης και Δημοκρατίας. Δεν χωρούν αποκλεισμούς, ούτε αφορούν μεμονωμένα πρόσωπα, ούτε διαφοροποιούνται με βάση τη βαρύτητα του αδικήματος”.

Πάντως ο κ. Πανούσης ο οποίος ξεκαθαρίζει ότι μόνο οι εισαγγελείς έχουν έγγραφα και δεν έχει υπάρξει διαρροή από την πλευρά του στα ΜΜΕ δίνει συνέχεια στην πολιτική του αντιπαράθεση με την κυβέρνηση και σήμερα το βράδυ δίνει νέα συνέντευξη στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Star Chanell.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.