Ειδησεογραφικό site

Υπόθεση ηρωίνης: Από την Τρίτη οι απολογίες των 14 συλληφθέντων

59

Από την Τρίτη και έως την Πέμπτη και σε τρεις ομάδες αναμένεται να απολογηθούν οι 14 συλληφθέντες για την υπόθεση εντοπισμού το Σάββατο σε αποθήκη στο Κορωπί της δεύτερης μεγάλης ποσότητας ηρωίνης 986 κιλών και 600 γραμμαρίων, που συνδέεται με τον εντοπισμό ίδιας μορφής ναρκωτικής ουσίας, άνω του ενός τόνου, που είχε εντοπιστεί και κατασχεθεί, στις 12 Ιουνίου, σε άλλη αποθήκη στην ίδια περιοχή και σε έπαυλη στη Φιλοθέη.

Την Τρίτη θα απολογηθούν σε ανακριτή και εισαγγελέα ορισμένα από τα μέλη του πληρώματος του πλοίου «NOOR ONE» που μετέφερε την ηρωίνη στην Ελλάδα, την Τετάρτη ο 32χρονος Έλληνας μαζί με τον 47χρονο Ιρανό υπήκοο που φέρεται να παίζει κομβικό ρόλο στην υπόθεση και την Πέμπτη η 53χρονη Ελληνίδα, που φέρεται ως η εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας αλλά και τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος.

Εναντίον όλων των συλληφθέντων, έχει απαγγελθεί η κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών. Επίσης έχει σχηματισθεί ξεχωριστή δικογραφία για λαθρεμπορία καυσίμων για κάποιους από τους συλληφθέντες καθώς στο πλοίο βρέθηκαν 18 τόνοι καυσίμου χωρίς παραστατικά.

Αναφορικά με τον εντοπισμό της πρώτης ποσότητας ηρωίνης άνω του ενός τόνου, έχουν ήδη προφυλακισθεί εννέα άτομα, μεταξύ των οποίων πέντε Τούρκοι υπήκοοι, ένας Αλβανός αλλά και τρεις Έλληνες, εκ των οποίων ένας 40χρονος εφοπλιστής.

Η συνολική ποσότητα ηρωίνης των δύο τόνων και εκατόν είκοσι κιλών (2,120 kgr) που αποτελεί τη μεγαλύτερη που έχει βρεθεί ποτέ σε ευρωπαϊκό έδαφος, μεταφέρθηκε στη χώρα μας με το δεξαμενόπλοιο «NOOR ONE» με σημαία Τόγκο που βρίσκεται στη Βλήχα Ελευσίνας.

Ο τρόπος απόκρυψης και μεταφοράς της ηρωίνης

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέλη της ασφάλειας του Λιμενικού, παρουσία δύο συλληφθέντων μελών του πληρώματος, πραγματοποίησαν το πρωί ενδελεχή έρευνα στο πλοίο πριν ξεκινήσει πιθανότατα αύριο η απάντληση των 18 τόνων λαθραίων καυσίμων που μετέφερε παράνομα χωρίς παραστατικά.

Όπως είχαν αναφέρει πηγές της ασφάλειας, ο τρόπος απόκρυψης της συνολικής ποσότητας ηρωίνης των δύο τόνων και 120 κιλών στο δεξαμενόπλοιο, ήταν τόσο μελετημένος και καλά σχεδιασμένος, που ο εντοπισμός της δεν ήταν εύκολος, ούτε από τα ειδικά σκυλιά της υπηρεσίας,

Κομβικό ρόλο στην υπόθεση φέρεται να παίζει ο 47χρονος Ιρανός, ο οποίος είναι και ο μοναδικός που θελήσει να καταθέσει στην ασφάλεια του κεντρικού λιμεναρχείου Πειραιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 47χρονος φέρεται να έχει δηλώσει, ότι το δεξαμενόπλοιο παρέλαβε την ηρωίνη από διεθνή ύδατα μεταξύ του Πακιστάν και του Ομάν από πλοιάριο τροφοδοσίας από το οποίο επιβιβάστηκε ο ίδιος ως συνοδός φύλακας της ηρωίνης.

Ο ίδιος φέρεται επίσης να έχει υποστηρίξει, ότι για το ρόλο αυτό θα λάμβανε το ποσό των 50.000.000 Ριάλ (ιρανικά νομίσματα).

Το πλοίο, που έφερε τα ναρκωτικά στην Ελλάδα, φέρεται να βρισκόταν -στα τέλη Απριλίου- στο λιμάνι Σάρζα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και στις αρχές Μαΐου να είχε αποπλεύσει σε διεθνή ύδατα, ανοιχτά του Ομάν, όπου λάντζα τού φόρτωσε το «εμπόρευμα».

Στη συνέχεια, ο καπετάνιος του «NOOR ONE», δήλωσε μηχανική βλάβη και στις 7 Ιουνίου έφτασε στο λιμάνι της Ελευσίνας με το αιτιολογικό της επισκευής. Γι αυτό, άλλωστε, βρισκόταν στη περιοχή της Βλήχας, κοντά σε ναυπηγείο.

Η ηρωίνη στη συνέχεια σταδιακά σε διαφορετικές ημερομηνίες και πάντα βραδινές ώρες μεταφέρθηκε από την Ελευσίνα με οχήματα και φορτηγό στις δύο αποθήκες στο Κορωπί και στην έπαυλη στη Φιλοθέη.

Στο φορτηγό όχημα προκειμένου να αποφευχθεί ο εντοπισμός της ηρωίνης σε τυχαίο έλεγχο τοποθετήθηκε κάτω από καύσιμη ύλη (πέλετ).

Αξιωματικοί του Λιμενικού ανέφεραν στο ΑΜΠΕ, ότι όλα δείχνουν πως βρέθηκε στο σύνολό της η ποσότητα της ηρωίνης που μεταφέρθηκε με το συγκεκριμένο πλοίο, ωστόσο η έρευνα για την υπόθεση συνεχίζεται, καθώς εκτιμάται, ότι υπάρχουν και άλλοι εμπλεκόμενοι στο κύκλωμα.

Μεταξύ των 14 συλληφθέντων είναι μια 53χρονη γυναίκα από την Αργυρούπολη, που φέρεται ως εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας και ένας 32χρονος και αυτός από την Αργυρούπολη, που σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να έχει βοηθήσει στην εκφόρτωση της ηρωίνης και στη μεταφορά της στην έπαυλη στη Φιλοθέη.

Το πλήρωμα του «NOOR ONE» ήταν δεκαμελές και όλοι Ινδοί υπήκοοι.

Ο 42χρονος πλοίαρχος του πλοίου φέρεται σύμφωνα με πληροφορίες να προσπάθησε να παραλάβει στις 22/06 το φορτηγό όχημα με το οποίο είχε γίνει η μεταφορά τη ηρωίνης. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ένας Τούρκος υπήκοος με βελγικό διαβατήριο.

Παράλληλα ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό για την υπόθεση δήλωσε πως σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία αυτή την στιγμή οι αρχές δεν ψάχνουν αναγκαστικά άλλη ποσότητα ναρκωτικών αλλά άλλους εμπλεκόμενους.

Τα σχόλια είναι κλειστά.