Ειδησεογραφικό site

ΥΠΕΞ: Ο παραιτηθείς πρέσβης δεν εισηγήθηκε αναβολή επίσκεψης Σαμαρά

32

Διαψεύδει το υπουργείο Εξωτερικών τις πληροφορίες περί εισήγησης της πρεσβείας της Ελλάδας στο Βερολίνο, να αναβληθεί το ταξίδι του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά στη γερμανική πρωτεύουσα.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με την παραίτηση του πρέσβη της Ελλάδας στο Βερολίνο, Παναγιώτη Ζωγράφου, ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ ξεκαθάρισε ότι «ουδεμία εισήγηση με τέτοιο περιεχόμενο είχε υποβληθεί στο Υπουργείο Εξωτερικών από την Πρεσβεία Βερολίνου».

«Μεταξύ άλλων φληναφημάτων που ακούστηκαν όπως πληροφορίες περί δήθεν ύπαρξης εισηγήσεων για τη μη πραγματοποίηση της επίσκεψης του κ. Πρωθυπουργού στο Βερολίνο, επισημαίνεται ότι ουδεμία εισήγηση με τέτοιο περιεχόμενο είχε υποβληθεί στο Υπουργείο Εξωτερικών από την Πρεσβεία Βερολίνου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι πληροφορίες που είδαν το «φως» της δημοσιότητας ανέφεραν ότι ο κ. Ζωγράφος ήταν δυσαρεστημένος επειδή στην πρόσφατη επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στο Βερολίνο η ελληνική πρεσβεία «παρακάμφθηκε» και οι συνεννοήσεις έγιναν απ’ ευθείας από το πρωθυπουργικό γραφείο και τη γερμανική καγκελαρία.

Σύμφωνα με μία άλλη άλλη εκδοχή -την οποία και διέψευσε το ΥΠΕΞ- ο πρέσβης της Ελλάδας στο Βερολίνο εισηγήθηκε ότι τώρα δεν είναι ο κατάλληλος χρόνος για την πραγματοποίηση της επίσκεψης του κ. Σαμαρά στη γερμανική πρωτεύουσα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.