Ειδησεογραφικό site

Υπαρχιφύλακας ζητούσε «μισθό» από δημοσιογράφο

28

Χειροπέδες σε έναν 43χρονο υπαρχιφύλακα πέρασαν άνδρες της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων. Ο 43χρονος κατηγορείται για δωροληψία υπαλλήλου και παράβαση καθήκοντος.

Πιο συγκεκριμένα ο υπαρχιφύλακας, ο οποίος θα αναλάμβανε την «φρουρά» μιας δημοσιογράφου, απαίτησε από την ίδια, μηνίαιο «μισθό» λέγοντας ότι πρόκειται για οδοιπορικά έξοδα. Ο υπαρχιφύλακας μάλιστα κατάφερε να πείσει την δημοσιογράφο ότι η εν λόγω.. διαδικασία αυτή είναι υπηρεσιακώς προβλεπόμενη. Ωστόσο για την δημοσιογράφο κάτι δεν πήγαινε καλά.

Έτσι, σε συνεννόηση με τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, η δημοσιογράφος παρέδωσε στον υπαρχιφύλακα το προσημειωμένο ποσό των 150 ευρώ, σε προκαθορισμένη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί. Ο υπαρχιφύλακας συνελήφθη από αστυνομικούς, που επιτηρούσαν διακριτικά το χώρο και στη κατοχή του βρέθηκε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, τέθηκε άμεσα σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε σε βάρος του η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Τα σχόλια είναι κλειστά.