Ειδησεογραφικό site

Υπέρ της συνέχισης του διαλόγου με την Ελλάδα τάσσεται η Λαγκάρντ, ωστόσο η δόση θα πρέπει να πληρωθεί

28

Υπέρ της συνέχισης του διαλόγου με την Ελλάδα τάσσεται η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι η δόση που «χάθηκε» στις 30 Ιουνίου, θα πρέπει να πληρωθεί.

Η ίδια, μιλώντας στο CNN, εκτίμησε ότι χρειάζεται σταθερότητα στην Ελλάδα, ενώ δεν έκρυψε ότι νιώθει την αγανάκτηση του απλού λαού και συμπάσχει μαζί του.

Επίσης όπως έγινε γνωστό, το ΔΝΤ αναμένεται να δώσει αύριο στη δημοσιότητα, ως μοχλό πίεσης προς τους Ευρωπαίους, τη δική του ανάλυηση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Νωρίτερα την Τετάρτη, το ΔΝΤ έδωσε στη δημοσιότητα κείμενο εννέα ερωτήσεων και απαντήσεων, στις οποίες καταγράφονται οι συνέπειες που μπορούν να υπάρξουν για την Ελλάδα, μετά τη μη αποπληρωμή της δόσης των 1,5 δισ. ευρώ προς το Ταμείο.

Όπως προκύπτει, το Ταμείο δεν δέχεται το ελληνικό αίτημα για αποπληρωμή της δόσης από την Ελλάδα στις 30 Σεπτεμβρίου.

«Δεν θα υπάρξει παράταση των όρων πληρωμής, καθώς αυτό αποτελεί μακροχρόνια παράδοση του Ταμείου» επισημαίνει συγκεκριμένα το ΔΝΤ, σύμφωνα με το κείμενο ερωταπαντήσεων που ανάρτησε στην ιστοσελίδα του.

Το Ταμείο διευκρινίζει ότι οι μέτοχοί του δεν θα υποστούν ζημίες σχετικά με την αθέτηση πληρωμής από την Ελλάδα προς το ταμείο στις 30 Ιουνίου.

Το ΔΝΤ επαναλαμβάνει ότι υποστηρίζει την «ισορροπημένη προσέγγιση» του ελληνικού προγράμματος μεταρρυθμίσεων σε συνδυασμό με τη νέα χρηματοδότηση και την ελάφρυνση του χρέους από τους Ευρωπαίους εταίρους.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, το ΔΝΤ γνωρίζει ότι η οικονομική αλλαγή είναι δύσκολη και απαιτεί χρόνο.

Προτεραιότητα του Ταμείου παραμένει η παροχή βοήθειας προς τον ελληνικό λαό, μέσα από αυτή τη δύσκολη περίοδο της οικονομικής κρίσης.

Τα σχόλια είναι κλειστά.