Ειδησεογραφικό site

Τ. Κουίκ: «Ο Πρωθυπουργός αναζητά λύση εντός ΕΕ»

26

Στην προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να συμφωνήσει σε μία λύση εντός της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Επικρατείας, Τέρενς Κουίκ, ο οποίος άσκησε κριτική στη Ν.Δ. για τη στάση που τήρησε αναφορικά με τις προσβλητικές για τον Έλληνα Πρωθυπουργό αναφορές του ομοϊδεάτη τους προέδρου του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ.

«Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατέστησε σαφές για ακόμη μια φορά σήμερα στο Ευρωκοινοβούλιο, ότι η Ελλάδα αναζητά τη βιώσιμη λύση του προβλήματός της μέσα στην Ευρωζώνη και μέσα στην Ε.Ε» τόνισε ο υφυπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουίκ.

Ο Τέρενς Κουίκ χαρακτήρισε τη δευτερολογία του κ. Τσίπρα και τις απαντήσεις του στον πρόεδρο του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ «άξιες ενός Έλληνα πολιτικού, που μάχεται για την πατρίδα του» και συνέχισε:

«Σε μια εθνική προσπάθεια, την οποία συνυπογράφουν πέντε αρχηγοί κομμάτων σε κοινό ανακοινωθέν, που εκδόθηκε μετά την προχτεσινή σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, αν και έχουν περάσει αρκετές ώρες, ακόμη περιμένω την οφειλόμενη αντίδραση του νέου πρόεδρου της Ν.Δ., στα όσα προσβλητικά εκτόξευσε εναντίον του Πρωθυπουργού της χώρας και της ίδιας της πατρίδας μας ο πρόεδρος του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ, στον ευρωπαϊκό συνασπισμό του οποίου ανήκει και η Ν.Δ.

Η σιωπή σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να συνεκτιμηθεί ως θετικό πρόσημο στη συμμετοχή της Ν.Δ. σε αυτές τις πολύ σημαντικές ώρες και μέρες, όπου και η ρητορεία παίζει τον ρόλο της. Είναι κρίμα μια επιχειρούμενη νέα αφετηρία της Ν.Δ., να αποκτά χαρακτηριστικά της επιζήμιας εποχής Αντώνη Σαμαρά» δήλωσε καταλήγοντας ο υφυπουργός Επικρατείας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.