Ειδησεογραφικό site

Τσαβούσογλου: Με τη διπλωματία μπορούμε να λύσουμε τη διαμάχη με τη Ρωσία

34

Σε μία προσπάθεια να κατευνάσει τους τόνους μετά την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικων, Μεβλούτ Τσαβούσογλου τόνισε πως η κυβέρνηση δεν επιθυμεί καμία ένταση και πρόσθεσε ότι με τη διπλωματία μπορεί να επιλυθεί η κρίση με τη Ρωσία.

Μιλώντας στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, ο Τσαβούσογλου δήλωσε: «Δεν επιθυμούμε καμία ένταση. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να χειριστούμε το ζήτημα δια της διπλωματικής οδού».

Ο Τούρκος υπουργός, ο οποίος βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη στο Αζερμπαϊτζάν πρόσθεσε ότι η ένταση προκλήθηκε έπειτα από την απόφαση η Τουρκία να ασκήσει το δικαίωμά της όπως ορίζει το διεθνές δίκαιο.

«Ήταν ένα αεροσκάφος του οποίου η εθνικότητα δεν ήταν ταυτοποιημένη που παραβίασε τα σύνορά μας. Δεν απάντησε στις προειδοποιήσεις. Δεν υπήρχε καμία ένδειξη ότι ήταν ρωσικό αεροσκάφος», τόνισε.

Εκφράζοντας την πεποίθηση του ότι η διπλωματία μπορεί να αποτελέσει λύση στη σύγκρουση ανάμεσα στις δύο χώρας, επισήμανε πως αναμένει από τη «γείτονα και φίλη» Ρωσία να διατηρήσει την ίδια στάση.

«Περιμένουμε συνετές παρατηρήσεις και ενέργειες. Μίλησα με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, στο τηλέφωνο και συμφωνήσαμε να συναντηθούμε στο Βελιγράφι στις 3-4 Δεκεμβρίου. Πιστεύω ότι η ένταση θα ηρεμήσει τις ερχόμενες ημέρες», συμπλήρωσε.

Τα σχόλια είναι κλειστά.