Ειδησεογραφικό site

Τσίπρας: Φτηνή δικαιολογία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει για όλα

50

Φτηνή δικαιολογία του κ. Σαμαρά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει για όλα, είπε ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στην συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής το πρωί του Σαββάτου.

«Έχουμε πλήρη επίγνωση των δυσκολιών και της πραγματικής εικόνας της χώρας, δεν επιχαίρουμε για τις εξελίξεις και την αποτυχία της σημερινής πολιτικής» είπε ακόμα και παρουσίασε το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ: «Το δικό μας σχέδιο δεν είναι φούσκα επικοινωνιακή, δεν είναι να κοροϊδεύουμε τον κόσμο ότι βγαίνουμε από τα μνημόνια. προϋποθέτει το τέλος της λιτότητας και ανάσχεσης της οικονομικής κρίσης, όπως παρουσιάσαμε στη Θεσσαλονίκη και περιλαμβάνει τη σκληρή διαπραγμάτευση με τους δανειστές»

«Εμείς δεν κρύβουμε το κρίσιμο ζήτημα του χρέους κάτω από το χαλί» είπε ακόμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι αγορές παίζουν στην Ελλάδα το δικό τους παιχνίδι και δεν θα ηρεμήσουν εάν δεν ρυθμιστεί το ζήτημα του χρέους, εάν δεν γίνει βιώσιμο» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ που επεσήμανε πως «οι αγορές θα είναι εναντίον της Ελλάδας για πολλά χρόνια».

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε ακόμα στο Μνημόνιο και στην κατάργησή του: «Το Μνημόνιο δεν είναι το δάνειο, δεν είναι η δανειακή σύμβαση, είναι οι χιλιάδες ρυθμίσεις που το συνοδεύουν» τόνισε και εξήγησε: «Όταν το 2012 ο κ. Σαμαράς εμφανιζόταν αντιμνημονιακός, έλεγε ναι στη δανειακή σύμβαση και όχι στο μνημόνιο, ενώ τώρα έχει πλήρως αντιστραφεί η θέση του. Εμείς ζητάμε το ακριβώς αντίθετο: Καταργούμε τους εκατοντάδες εφαρμοστικούς νόμους και επαναδιαπραγματευόμαστε τη δανειακή σύμβαση».

«Όσο πιο ισχυρή και πιο ευρεία η νίκη μας, τόσο πιο ισχυρή θα είναι η διαπραγματευτική θέση της χώρας. Γι’ αυτό οι εκλογές πρέπει να γίνουν το συντομότερο δυνατόν, δεν υπάρχουν τα περιθώρια για την Ελλάδα» είπε ακόμα ο κ. Τσίπρας.

Ακόμα, κατά την ομιλία του χαρακτήρισε «απαράδεκτη παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου» τις τουρκικές εξαγγελίες για την ΑΟΖ, ενώ ζήτησε αλλαγή της εξωτερικής πολιτικής.

«Παίρνουν αέρα τα πανιά μας, αλλά δεν παίρνουν αέρα τα μυαλά μας», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για τη δυναμική που δίνουν στο κόμμα οι τελευταίες έρευνες και απέκλεισε κάθε δυνατότητα συνεννόησης με τις δυνάμεις του «μνημονιακού μπλοκ» όπως το χαρακτήρισε: «Αυτοί δεν θέλουν συνεννόηση, θέλουν παράταση της παραμονής τους στην εξουσία και του μνημονίου».

Όσον αφορά στην προεδρική εκλογή, δήλωσε πως δεν είναι πεδίο για να παίξει κανείς πολιτικά παιχνίδια και πως για τον ΣΥΡΙΖΑ  το ζήτημα δεν είναι αριθμητικό αλλά πολιτικό και όχι προσώπου αλλά δημοκρατίας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.