Ειδησεογραφικό site

Τσίπρας: Τώρα ζητά συναίνεση και συμβούλιο πολιτικών αρχηγών από τον Παυλόπουλο

39

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ζήτησε την πραγματοποίηση της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με στόχο να τους ενημερώσει για το προσφυγικό πρόβλημα και να γίνει συζήτηση για το ασφαλιστικό, ανέφεραν κυβερνητικές πηγές στην Ραμάλα.

Για την κυβέρνηση, αφού πρώτα γίνουν οι συνεννοήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, η ενδεδειγμένη ημέρα για την πραγματοποίηση της σύσκεψης είναι το Σάββατο, δεδομένου ότι την Κυριακή ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ-Τουρκίας.

Μάλιστα ο πρωθυπουργός αναμένται αύριο Παρασκευή να έχει επικοινωνία με τους πολιτικούς αρχηγούς για την ατζέντα της συνάντησης.

 

Λεβέντης: Συναίνεση δεν σημαίνει να ψηφίζεις βλακώδη πράγματα

Να βάλει ένα τέλος στη σεναριολογία περί συνεργασίας με την κυβέρνηση επιχείρησε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης δηλώνοντας το πρωί της Πέμπτης ότι «συναίνεση δεν σημαίνει να ψηφίζεις βλακώδη πράγματα».

«Αν αυτό έχουν στο μυαλό τους, αυτό είναι φασισμός» συμπλήρωσε.

Συνεχίζοντας σε υψηλούς τόνους κατά της κυβέρνησης είπε ότι «κάνουν πράγματα που ούτε η χούντα δεν έκανε» επικεντρώνοντας την κριτική του στην τακτική κατάθεσης ογκοδέστατων τροπολογιών. «Είναι τρελοί και νομίζω ότι δολίως προχωρούν και σε διαδικασίες κατεπείγοντος και στην πρακτική κατάθεσης άσχετων τροπολογιών».

Χαρακτήρισε «λάθος» το ασφαλιστικό επαναλαμβάνοντας την πρότασή του για περικοπή συντάξεων σε 80.000 πλούσιους με βάση εισοδηματικά κριτήρια. «Γιατί να παίρνει σύνταξη κάποιος που εισπράττει 7.000 ευρώ; Αν σταματήσει να τα εισπράττει, να επανέλθει η σύνταξή του» ανέφερε. «Με τα χρήματα αυτά δεν θα κόβαμε τις συντάξεις κάτω από 1.000 ευρώ» συμπλήρωσε.

Τα σχόλια είναι κλειστά.