Ειδησεογραφικό site

Τσίπρας προς βουλευτές: Φέτος δεν υπάρχει χρόνος για μπάνια-Προέβλεψε εκλογές το φθινόπωρο-Βούλτεψη: Ο Τσίπρας αγωνιά για το κόμμα του και όχι για τη χώρα

51

Ως ορόσημο στις πολιτικές εξελίξεις εμφάνισε την διαδικασία για την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας την άνοιξη του 2015 ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης, μιλώντας στην πρώτη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας και των νεοεκλεγμένων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την τριπλή εκλογική αναμέτρηση της 25ης Μαΐου.

Ο κ. Τσίπρας προχώρησε σε βαριές καταγγελίες, που μάλλον έχουν προληπτικό χαρακτήρα, λέγοντας ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ένα παζάρι γύρω από αυτή την εκλογή, με εξαγορά ψήφων.

«Κανένας λογικός άνθρωπος δεν θα θέλει να κάνει τον Τσιριμώκο» έριξε ωμά το καρφί του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρώντας προφανώς ότι βολιδοσκοπούνται βουλευτές στο παρασκήνιο, πέραν των κοινοβουλευτικών ομάδων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, για να συναινέσουν στην προεδρική εκλογή και να μην οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εθνικές εκλογές.

«Το φετινό καλοκαίρι δεν υπάρχει χρόνος για μπάνια»

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε και προέβλεψε εκλογές για το φθινόπωρο. «Φέτος δεν υπάρχει χρόνος για μπάνια. Η κοινοβουλευτική ομάδα πρέπει να είναι παρούσα, δεν θα είναι φέτος ένα χαλαρό καλοκαίρι, αλλά ένα προεκλογικό και κρίσιμο καλοκαίρι» είπε χαρακτηριστικά και έθεσε τους δύο δρόμους, που υπάρχουν για τους αμέσως επόμενους μήνες:

Ή το φθινόπωρο θα εφαρμοστούν νέα μέτρα και η διαπραγμάτευση του χρέους θα γίνει από τους εγκάθετους των δανειστών, που δεν τολμούν καν να πουν τη φράση «διαγραφή χρέους», ή θα υπάρξει νέα κυβέρνηση που θα διαπραγματευτεί με την άλλη πλευρά.

Ο κ. Τσίπρας ανέβασε τους τόνους της αντιπαράθεσης και εξέφρασε και πάλι την αντίθεσή του για την τοποθέτηση του Γιάννη Στουρνάρα στη διοίκηση της τράπεζας της Ελλάδας.

Προειδοποίησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα στρογγυλέψει τις ριζοσπαστικές του θέσεις για να γίνει αποδεκτοί από συντηρητικά στρώματα της κοινωνίας.

Για την εμπειρία των πρόσφατων εκλογικών αναμετρήσεων: «Δεν βγαίνουμε μόνο πιο δυνατοί, αλλά και πιο σοφοί από τις τελευταίες μάχες» σημείωσε ο κ. Τσίπρας επισημαίνοντας στα στελέχη του ότι «θα χρειαστεί να έχουμε στο μυαλό μας ότι το αριστερό ήθος και ανιδιοτέλεια πρέπει να συνυπάρχουν με την αποτελεσματικότητα και τη μαχητικότητα».

Βούλτεψη: Να μη στερήσει από κανένα σύντροφό του τα θερινά μπάνια

Μετά την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του, η κυβερνητική εκπρόσωπος κ. Σοφία Βούλτεψη, «φιλικά» παρότρυνε τον κ. Τσίπρα, «να μη στερήσει από κανένα σύντροφό του τα θερινά μπάνια».

Ειδικότερα, στη δήλωση της κ. Βούλτεψη αναφέρεται: «Οι εκλογές τελείωσαν, ζήτω οι εκλογές. Ή, όπως έλεγε ο Μπρεχτ, «αν ο λαός δεν μας αρέσει, θα… εκλέξουμε άλλον λαό». Όπως προκύπτει από τη σημερινή συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, επιθυμία του κ. Τσίπρα είναι να ψηφίζει και να ξαναψηφίζει ο λαός έως ότου ψηφίσει τελικά το κατά ΣΥΡΙΖΑ «σωστό».

Η διαδικασία της αποτίμησης του εκλογικού αποτελέσματος από την αξιωματική αντιπολίτευση, ξεκίνησε στις 29 Μαΐου με τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, συνεχίστηκε σήμερα στη συνεδρίαση της Κ.Ο. και αναμένεται, όπως πληροφορούμεθα, να ολοκληρωθεί στη συνεδρίαση της Κ.Ε. του κόμματος το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Ελπίζουμε, έως τότε, να μας εξηγήσουν για ποιο λόγο, μετά από τόσες υποσχέσεις και τόσες υβριστικές επιθέσεις, δεν κατόρθωσαν να μετατρέψουν σε «θύελλα» τη λαϊκή βούληση, αντίθετα έχασαν και 150 χιλιάδες ψήφους. Από τη σημερινή ομιλία του κ. Τσίπρα, προκύπτει ότι αυτό που περισσότερο τον απασχολεί είναι η αγωνία για το κόμμα του και όχι για το μέλλον της χώρας, αποκαλύπτοντας τα διλήμματα που ταλαιπωρούν τις συνιστώσες του.

Εντός συνόρων, έγινε και πάλι «αριστερός», υβρίζοντας τον πρωθυπουργό, και επιλέγοντας ξανά τον αδιέξοδο δρόμο του «προφήτη της ανατροπής». Και μια φιλική συμβουλή. Να μη στερήσει από κανένα σύντροφό του τα θερινά μπάνια. Τέτοια «υπαρξιακά διλήμματα» αντιμετωπίζονται πιο εύκολα στις παραλίες…» κατέληξε η κ. Βούλτεψη στη δήλωσή της.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.