Ειδησεογραφικό site

Τσίπρας: Πάμε άμεσα σε εκλογές – Αγγίζουμε την αυτοδυναμία

46

Τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, ακόμα και μέσα στον Οκτώβριο -και, σε κάθε περίπτωση, σε άμεσο χρονικό διάστημα- «βλέπει» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, όπως άφησε να διαφανεί κατά την τοποθέτησή του στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος.

Χαρακτηριστικά, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για «εκλογές σε σύντομο χρονικό διάστημα, με τις σχετικές ανακοινώσεις να γίνονται πριν ακόμη τα stress tests και τις τελικές αξιολογήσεις της Τρόικας, μέσα στον Οκτώβριο».

Ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε μάλιστα αυξημένη εκλογική ετοιμότητα.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ κοντά στην αυτοδυναμία» φέρεται να είπε ακόμη, θέση που απέδωσε στην πολύ καλή πολιτική δουλειά που έγινε με τις καμπάνιες το καλοκαίρι και, πιο πρόσφατα, στη ΔΕΘ.

Αναφερόμενος στο θέμα του χρέους, τόνισε πως η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι σαφής, παραπέμποντας στη δική του ομιλία στην 79η ΔΕΘ και το τρίπτυχο «διαγραφή μεγαλύτερου μέρους ονομαστικής αξίας του χρέους – ρήτρα ανάπτυξης – μορατόριουμ στην εξυπηρέτησή του».

«Το κλίμα εκλογών ενισχύεται από τις ανοιχτές συγκρούσεις στην κυβέρνηση και τα κόμματα που την συναποτελούν, τη σπασμωδική παροχολογία, αλλά και από τις ασυνήθιστες δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου ότι δεν τίθεται ζήτημα εκλογών και όλα είναι προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε ακόμη ο κ. Τσίπρας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.