Ειδησεογραφικό site

Τσίπρας: Οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα βαδίσουν στο δρόμο του ρεαλισμού

37

«Είμαι πεπεισμένος ότι και οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα βαδίσουν στο δρόμο του ρεαλισμού» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αμέσως μετά τη συνάντησή του με το προεδρείο της Ευρωομάδας της Αριστεράς GUE/NGL.

«Βρισκόμαστε στο τέλος μιας πολύ δύσκολης διαπραγμάτευσης, πιστεύω όμως ότι κάνουμε το καλύτερο δυνατό, προκειμένου να μείνει η Ευρώπη ενωμένη, αυτός είναι ο στόχος μας» τόνισε και πρόσθεσε ότι «δεν πιστεύουμε σε μια διαιρεμένη Ευρώπη και αυτός είναι ο λόγος που, ενώ πραγματοποιούμε μια σκληρή διαπραγμάτευση, έχουμε κάνει και πολλές υποχωρήσεις, προκειμένου να δημιουργηθεί μια πιο σταθερή κατάσταση για ολόκληρη την Ευρώπη».

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ακόμα ότι «έχουμε καταθέσει εξαιρετικά ρεαλιστικές προτάσεις, προκειμένου να αποφύγουμε τα λάθη του παρελθόντος. Νομίζω πως είμαστε πολύ κοντά σε μια συμφωνία που θα δώσει στην Ελλάδα την ευκαιρία να ανακάμψει, με ένα τρόπο όμως δικαιότερο, καθώς τα τελευταία πέντε διαδοχικά χρόνια ύφεσης υπήρξαν καταστροφικά για τα χαμηλά και μεσαία στρώματα της κοινωνίας μας. Πιστεύω λοιπόν πως ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε χωρίς τα λάθη του παρελθόντος και αυτή είναι η βασική, η αδιαπραγμάτευτη άποψή μας».

Ο πρωθυπουργός είπε ότι «η άποψή σας δεν εκφράζει μόνο την αριστερή, αλλά και μια ευρωπαϊκή προσέγγιση. Πιστεύω πως οφείλουμε να σκεφτόμαστε ως Ευρωπαίοι πολίτες που επιθυμούν η Ευρώπη να παραμείνει ενωμένη».

Η επικεφαλής της ομάδας, Gabriele Zimmer, σημείωσε ότι είναι πολύ κοντά στις απόψεις της κυβέρνησης, διότι, όπως είπε, «πιστεύουμε ότι πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο που προχωρά η Ευρώπη. Η μάχη που δίνουνε ο ελληνικός λαός και η ελληνική κυβέρνηση δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, είναι εξίσου σημαντική και για άλλα κράτη και για άλλους λαούς εντός της Ευρώπης».

«Αν οι διαπραγματεύσεις αποτύχουν, είμαι σίγουρη ότι αυτό θα είναι καταστροφή για ολόκληρη την ΕΕ» τόνισε η κυρία Zimmer, λέγοντας ότι είναι η τελευταία ευκαιρία να βρεθεί μια λύση.

«Ίσως να βρισκόμαστε πράγματι σε αντίστροφη μέτρηση, όχι όμως μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για την Ευρωπαϊκή Ένωση» επισήμανε.

Τα σχόλια είναι κλειστά.