Ειδησεογραφικό site

Τσίπρας: Ντροπή να παραμένει κλειστό το σχολείο της κοινότητας «18 Άνω»

43

Ντροπή χαρακτήρισε το γεγονός ότι παραμένει κλειστό το σχολείο για τους θεραπευόμενους της κονότητας «18 Άνω» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σχολιάζοντας ότι είναι ενδεικτικό της αντίληψης της σημερινής κυβέρνησης για τον τρόπο που θα πρέπει να αντιμετωπίζονται οι πολίτες που βρίσκονται στο περιθώριο.

Ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε την κοινότητα και σε δηλώσεις του ανέφερε ότι «είναι πράγματι ντροπή για τη χώρα μας, για τον πολιτισμό μας, να μην βρίσκονται ελάχιστα κονδύλια, όπως αυτό των 6 χιλιάδων ευρώ το χρόνο και να είναι, ακόμα και σήμερα, κλειστό το σχολείο για τους θεραπευόμενους της κοινότητας «18 Άνω».

«Για εμάς ήταν μια συνάντηση πολύ σημαντική. Η τοξικοεξάρτηση δεν αποτελεί ανίατη ασθένεια και οι τοξικοεξαρτημένοι δεν είναι άτομα με ειδικές ανάγκες. Έχουν, όμως, ανάγκες και κυρίως έχουν ανάγκη τη στήριξη της πολιτείας, προκειμένου να επανενταχθούν»

Ο ίδιος χαρακτήρισε την εκπαιδευτική διαδικασία που τους παρέχεται ως το χρήσιμο εκείνο εργαλείο για την επανασύνδεση, είναι το εργαλείο για την ένταξή τους στο  κοινωνικό γίγνεσθαι και για την πρόληψη της υποτροπής.

«Ελπίζω και εύχομαι άμεσα να λυθεί το πρόβλημα αυτό, όπως ελπίζω αυτή η δύναμη ψυχής των ανθρώπων που σήμερα συναντήσαμε να αποτελέσει παράδειγμα για την ελληνική κοινωνία, για το πώς πρέπει να αγωνιστούμε να διεκδικήσουμε και να βγούμε από την κρίση» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή: naftempoiriki.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.