Ειδησεογραφικό site

Τσίπρας: Θα διαψεύσουμε τις δημοσκοπήσεις και θα κερδίσουμε άνετα

63

Σε μια ασυνήθιστη κίνηση, λίγα 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες, ο Αλέξης Τσίπρας έσπευσε να σχολιάσει τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν «ντέρμπι» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

Από τον Αγιο Νικόλαο Κρήτης όπου περιοδεύει, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την ελπίδα ότι θα έρθει πρώτο κόμμα με μεγάλη διαφορά.

«Είμαι σίγουρος ότι ο ελληνικός λαός θα διαψεύσει και πάλι τα μηνύματα των δημοσκοπήσεων που προδιαγράφουν ντέρμπι» είπε ο Αλ. Τσίπρας. Επικαλέστηκε μάλιστα το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος: «Οπως στις 5 Ιούλη, που ο λαός διέψευσε τους δημοσκόπους δίνοντας το μεγάλο «Οχι» έτσι και την Κυριακή, η διαφορά μας δεν θα είναι οριακή, η νίκη μας θα είναι μεγάλη» είπε με έμφαση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η διαφορά δεν θα είναι οριακή, η διαφορά θα είναι μεγάλη και η νίκη μας θα είναι βέβαιη. Και θα είναι η μόνη σίγουρη εντολή για να συνεχίσουμε, να προχωρήσουμε μπροστά στις μεγάλες και αναγκαίες τομές που έχει ανάγκη ο τόπος και η ελληνική κοινωνία», είπε χαρακτηριστικά.

«Οπως και τότε, στις 5 του Ιούλη, ήμασταν μόνοι μας και απέναντι όλο το διεφθαρμένο και παλιό πολιτικό σύστημα, έτσι και τώρα, μόνοι μας και όλοι τους. Όλοι τους και μόνοι μας αλλά και τώρα θα νικήσουμε. Θα τους νικήσουμε και αυτή η νίκη θα είναι η τρίτη και η φαρμακερή. Μια το Γενάρη, μια τον Ιούλη, μια τον Σεπτέμβρη και ξεμπερδεύουμε με το παλιό, κερδίζουμε το αύριο, συνεχίζουμε μπροστά στη μεγάλη μας προσπάθεια να αλλάξουμε τον τόπο»», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «από την πρώτη στιγμή κάποιοι είχαν σχεδιάσει η πρώτη απόπειρα, προσπάθεια της Αριστεράς να κυβερνήσει τον τόπο να είναι μια μικρή παρένθεση». Και συμπλήρωσε:

«Είχαν σχεδιάσει τη χρηματοπιστωτική ασφυξία. Αλλά και την μεγάλη παγίδα την 12η Ιουλίου, την παγίδα της αποπομπής της χώρας από το ευρώ. Ματώσαμε προκειμένου να σταματήσει ο λαός μας να ματώνει και αυτή είναι η μόνη μας υπόσχεση και την τηρήσαμε μέχρι τέλους. Και τώρα ζητάμε την εντολή της συνέχειας, να μην μείνει μετέωρο αυτό το βήμα και η προσπάθειά μας».

Αναγνώρισε ότι «δεν είναι βέβαια αυτά που πράξαμε όσα θα θέλαμε να πράξουμε», όμως είναι είπε «δείγμα γραφής, είναι οι τροχιοδεικτικές βολές για όλα όσα θα πράξουμε στο μέλλον αν ο ελληνικός λαός εμπιστευτεί να συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια».
Αναφερόμενος στο δίλημμα των εκλογών ο κ. Τσίπρας είναι πως αυτό δεν είναι άλλο από το εάν ο λαός θέλει να τον κυβερνούν «οι δυνάμεις του χθες, το πιο παλιό από το παλιό που εκφράζει σήμερα η ΝΔ και ο κ. Μεϊμαράκης ή όσοι δώσανε μάχη και δείγμα γραφής στον αγώνα για μια Ελλάδα ξεκομμένη από το παρελθόν που μας κρατάει καθηλωμένους».

«Θέλουμε την Ελλάδα των πολλών ή την Ελλάδα των λίγων και εκλεκτών;» πρόσθεσε.

Τα σχόλια είναι κλειστά.