Ειδησεογραφικό site

Τσίπρας: Η τρόικα δεν μπορεί να κουνάει το δάκτυλο-Θα λογοδοτήσουν όσοι επέβαλαν το μνημόνιο

36

Άμεση απάντηση στην παραδοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης για εκβιασμό από την τρόικα για παράταση του μνημονίου έδωσε ο Αλ. Τσίπρας από τη Γενεύη. Υπονοούμενα ότι η κυβέρνηση στήνει σκηνικό έντασης για να αποπροσανατολίσει το λαό από την αποτυχία και την επερχόμενη πτώση της. Σκληρή προειδοποίηση στους δανειστές για τις δικές τους ευθύνες στην αποτυχία του ελληνικού προγράμματος και τις αδικίες σε βάρος του λαού.

“Για τα μέτρα που έχει επιβάλει η τρόικα μέσα από το μνημόνιο, και μέτρα που είναι έξω από τις θεμελιώδεις αρχές του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας και από όλα όσα διεθνώς είναι αποδεκτά για τις εργασιακές σχέσεις” μίλησε ο Αλ. Τσίπρας στη Γενεύη που κατέθεσε στην ηγεσία του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας το σχέδιο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για την αποκατάσταση της εργασιακής νομοθεσίας και την εναρμόνισή της με τα διεθνή πρότυπα.

Επίθεση κατά της κυβέρνησης αλλά και των δανειστών εξαπέλυσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζοντας ότι “η τρόικα δεν μπορεί άλλο να κουνάει το δάχτυλο στον ελληνικό λαό, ζητώντας νέα σκληρά μέτρα που διαλύουν τις εργασιακές σχέσεις, καταστρέφουν την παραγωγική βάση, λεηλατούν την κοινωνική συνοχή”.

“Αντισυνταγματικά” χαρακτήρισε τα μέτρα που έχει θεσπίσει η κυβέρνηση κατ’ εντολή της τρόικα σημειώνοντας χαρακτηριστικά :”η τρόικα, θα έπρεπε να λογοδοτήσει, διότι ζήτησε και επέβαλε μέτρα που είναι πέρα και έξω από το ελληνικό Σύνταγμα, πέρα και έξω από τα κοινώς αποδεκτά πρότυπα που ισχύουν σε διεθνές επίπεδο”.

“Και έρχεται η στιγμή που τόσο η τρόικα όσο και οι κυβερνήσεις που επέβαλαν αυτά τα μέτρα θα λογοδοτήσουν, τόσο στον ελληνικό λαό όσο όμως και στους λαούς της Ευρώπης αλλά και στους διεθνείς οργανισμούς που παρακολουθούν όλα όσα έγιναν στην Ελλάδα και πολύ σύντομα θα ζητήσουν λογαριασμό”, κατέληξε.

Τα σχόλια είναι κλειστά.