Ειδησεογραφικό site

Τσίπρας: Ζητάμε καθαρή εντολή

47

«Ζητάμε καθαρή εντολή, πεντακάθαρη, ανόθευτη, αδιαμφισβήτητη» δήλωσε από την πλατεία Ομονοίας όπου πραγματοποίησε την κεντρική προεκλογική του ομιλία ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας λέγοντας πως αυτοδύναμος ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει αυτοδύναμη Ελλάδα στην Ευρώπη.

«Ζητάμε μια πρώτη ευκαιρία στον ΣΥΡΙΖΑ. Ίσως μια τελευταία ευκαιρία για την Ελλάδα. Και  ζητάμε αυτή την ευκαιρία καθαρή για να έχουμε τη δύναμη απέναντι στο φθαρμένο σύστημα και στους αυτουργούς των μνημονίων» πρόσθεσε.

Έκανε άνοιγμα στο εκλογικό σώμα καλώντας τους ψηφοφόρους να στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ ανεξάρτητα από το τι ψήφιζαν μέχρι πρότινος.

«Αυτοδύναμος ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει αυτοδύναμη Ελλάδα στην Ευρώπη» υπογράμμισε.

«Η ενότητα είναι το δικό μας όπλο και αυτό είναι  το μήνυμα που στέλνω από την πλατεία Ομονοίας. Καλώ σε μια εθνική ομόνοια για να δώσουμε τις δύσκολες μάχες που έχουμε μπροστά μας» είπε και καταφέρθηκε κατά του κ. Σαμαρά λέγοντας πως επιλέγει το φόβο και τον διχασμό.

«Το δικό μας όπλο είναι η ομόνοια, ο διχασμός είναι το όπλο των δυνάμεων που κυβέρνησαν τον τόπο εξοντώνοντάς τον».

«Ο κύριος Σαμαράς και η ακροδεξιά παρέα του, επέλεξαν αυτές τις μέρες να δώσουν μια μάχη οπισθοφυλακών με τα πιο σκοτεινά όπλα …Το μόνο που τους νοιάζει είναι να κρατηθούν στην εξουσία.  Με μια διχαστική υπερπαραγωγή τρόμου» είπε και πρόσθεσε πως δεν πρόκειται να πέσει στην παγίδα του διχασμού.

Αυτοί με το φόβο, εμείς με τα επιχειρήματα. Αυτοί με λόγο διχαστικό, εμείς με λόγο ενωτικό, πατριωτικό προσπαθούμε να ενώσουμε τις Ελληνίδες και τους Έλληνες σε έναν αγώνα κοινό και δίκαιο».

Ωστόσο ο κ.Τσίπρας επανέλαβε πως δεν έχει σκοπό να συγκυβερνήσει  παρέα με τους εντεταλμένους των μνημονίων, παλαιότερους ή και νεότερους όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Γιατί κάτι τέτοιο μόνο αστάθεια,  μόνο ανωμαλία, και απογοήτευση θα προκαλούσε.  Για αυτό και σας καλούμε να καθαρίσετε εσείς με τη ψήφο σας τους όρους για την επόμενη μέρα. Δώστε με τη ψήφο σας σταθερότητα» είπε.

«Έχουμε όραμα, έχουμε σχέδιο»

«Εμείς έχουμε όραμα να χτίσουμε μια νέα Ελλάδα. Μια χώρα με δικαιοσύνη, ισότητα και δημοκρατία» συνέχισε ο κ. Τσίπρας κάνοντας αναφορά στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και στις δεσμεύσεις που έχει δώσει προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ανθρωπιστική κρίση όπως είπε.

«Έχουμε όραμα στη πατρίδα μας κανένα παιδί να μη μένει  χωρίς ένα πιάτο φαγητό, χωρίς ζεστασιά, χωρίς βιβλίο, χωρίς παιδικό σταθμό. Κανένας άνθρωπος να μην έχει τη ζωή του υποθηκευμένη, χωρίς δωρεάν περίθαλψη και ιατρική συνδρομή.  Και κανένας να μη πεθαίνει αβοήθητος γιατί δεν έχει χρήματα» τόνισε.

Το όραμα του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε είναι η οικοδόμηση μιας νέας Ελλάδας.

«Μια χώρα ισότιμη στο Ευρωπαϊκό γίγνεσθαι. Και έναν λαό που δε θα αισθάνεται ντροπή αλλά περηφάνια να ζεί στην Ελλάδα».

Ο κ. Τσίπρας δεσμεύθηκε ότι θα αρνηθεί την κηδεμονία, απ’ όπου κι αν προέρχεται, να βάλει τέλος στους πλειστηριασμούς στην πρώτη κατοικία, για φορολογική ελάφρυνση των χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων, με αφορολόγητο στα 12000 ευρώ για όλους.

Ακόμη δεσμεύθηκε για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και αντικατάστασή του με Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας,  με υψηλό αφορολόγητο όριο, ώστε η συντριπτική πλειοψηφία της πρώτης κατοικίας να μην φορολογείται.

Τα σχόλια είναι κλειστά.