Ειδησεογραφικό site

Τσίπρας: Επανέλεγχος στην παραχώρηση του Ελληνικού στη Lamda Development

22

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα επανελέγξει όλες τις συμβάσεις του ΤΑΙΠΕΔ». Αυτό διαβεβαίωσε ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με την επιτροπή αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό.

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε για μια φορά ακόμα «την αμέριστη συμπαράστασή του ΣΥΡΙΖΑ στον αγώνα που δίνουν οι κάτοικοι του Ελληνικού, για να αποτραπεί η εκποίηση του πρώην αεροδρομίου και της παραλίας, και να μετατραπεί η περιοχή σε Μητροπολιτικό Πάρκο».

Επικαλούμενος μάλιστα επίσημα στοιχεία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι το οικονομικό αντάλλαγμα της παραχώρησης της έκτασης του Ελληνικού στη Lamda Development είναι 222% χαμηλότερο από τη σημερινή εμπορική του αξία.

«Η σύμβαση ανάμεσα στο ΤΑΙΠΕΔ και στην Lamda Development υπογράφτηκε εσπευσμένα, χωρίς το κείμενο να έχει δοθεί επίσημα στη δημοσιότητα, και παρά το γεγονός ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί οι προβλεπόμενες από τον νόμο διαδικασίες. Το Ζ’ Κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου έχει επισημάνει στην σύμβαση πληθώρα ουσιαστικών -και όχι τυπικών ή τεχνικών- παραβιάσεων, και εκκρεμεί απόφαση στην Ολομέλεια» συμπληρώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Βούλτεψη: Νόμιμες όλες οι αποφάσεις του ΤΑΙΠΕΔ

Η δέσμευση του κ. Τσίπρα για τον επανέλεγχο των συμβάσεων του ΤΑΙΠΕΔ προκάλεσε την αντίδραση της κυβερνητικής εκπρόσωπου, Σοφίας Βούλτεψη, η οποία τόνισε  πως «όλες οι αποφάσεις του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας είναι νόμιμες και αποτελούν αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης και συμβάσεις του ελληνικού Δημοσίου».

«Ο κ. Τσίπρας επιμένει στο καταστροφικό σενάριο της… ασυνέχειας του κράτους και συνεχίζει να στέλνει μηνύματα ασυνέπειας, με δηλώσεις περί δήθεν επανελέγχου όλων των συμβάσεων του ΤΑΙΠΕΔ» πρόσθεσε.

Τα σχόλια είναι κλειστά.