Ειδησεογραφικό site

Τσίπρας: Άνοιγμα σε αντιμνημονιακούς, ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ

50

Άνοιγμα στο ΚΚΕ, τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του Οικολόγους αλλά και σε όλες τις δυνάμεις «που απεγκλωβίζονται από το μνημόνιο και στρέφονται προς την αριστερά, τους ανεξάρτητους βουλευτές, τα ρεύματα και τις ομάδες που αμφισβητούν πλέον ανοιχτά την πολιτική του Μνημονίου» απηύθυνε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Απευθύνοντας την πρόσκληση στο ΚΚΕ ανέφερε ότι «γνωρίζουμε τις διαφορές μας. Δεν ζητάμε από κανέναν να απαρνηθεί τις θέσεις και τις αρχές του. Πιστεύουμε όμως ότι οι συνθήκες επιβάλλουν να αφήσουμε οριστικά πίσω μας την νοοτροπία που συντηρεί και αναπαράγει εμφύλιες αντιπαραθέσεις».

«Καλούμε το ΚΚΕ με τις δικές του αρχές και τις δικές του θέσεις να συμβάλλει στην συνδιαμόρφωση ενός προγράμματος αριστερής διεξόδου» είπε.

Αναφορικά με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ τόνισε ότι «αυτά που μας συνδέουν στα κινήματα, στην υπεράσπιση του κόσμου της εργασίας, στην ανάγκη να σταματήσουμε την κοινωνική κατεδάφιση, είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν».

«Απευθυνόμαστε στους Οικολόγους Πράσινους. Αυτά μας συνδέουν τόσο στα περιβαλλοντικά, όσο και στα κοινωνικά θέματα, είναι πολύ περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν. Ο δρόμος της ενότητας δεν αθροίζει δυνάμεις, τις πολλαπλασιάζει», είπε ο κ. Τσίπρας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.