Ειδησεογραφικό site

Στα 16α γενέθλιά του, νεκρός από… πανούκλα

32

Γιατροί από το Κολοράντο, επιβεβαίωσαν πως ο θάνατος ενός 16χρονου, που συνέβη ξαφνικά στις αρχές του μήνα, οφείλεται σε μια σπάνια μορφή πανούκλας.

Μαθητής λυκείου και διακεκριμένος αθλητής, ο Τέιλορ Γκες, πιστεύεται πως ήρθε σε επαφή με την σηψαιμική πανώλη, από ψύλλους οι οποίοι κυκλοφορούσαν στο ράντσο της οικογένειας στο Τσερόκι Παρκ.

Συνήθης μετάδοση της πανούκλας γίνεται όταν ψύλλοι,  παρασιτούν σε άρρωστο μαύρο αρουραίο. Μεταδίδεται εύκολα και γρήγορα με άμεση ή έμμεση επαφή, ιδιαίτερα στις περιπτώσεις πνευμονικής εντόπισης, οπότε μεταδίδεται ακόμα και με τα σταγονίδια.

Το υγειονομικό τμήμα της κομητείας Λάριμερ, προειδοποίησε όσους πήγαν στο μνημόσυνο του παιδιού, να είναι σε εγρήγορση και να αναφέρουν αμέσως όποια σημάδια παρατηρήσουν που μοιάζουν με γρίπη.

«Υπάρχει μικρή πιθανότητα να έχουν τσιμπηθεί από ψύλλους κι άλλοι από όσους βρέθηκαν στη γη της οικογένειας τις τελευταίες επτά μέρες, γι’ αυτό πρέπει να ζητήσουν ιατρική βοήθεια άμεσα, αν παρατηρήσουν κάτι» είπε το υγειονομικό.

Ο Τέιλορ πέθανε μια μέρα μετά τα 16α γενέθλιά του, εκδηλώνοντας συμπτώματα γρίπης, κάτι που έπεισε τους περισσότερους, πως ήταν απλά μια βαριά μορφή της.

Σύμφωνα με τη Ντένβερ Ποστ, επτά άτομα έρχονται σε επαφή με κάποιας μορφής πανώλη κάθε χρόνο. Το τελευταίο επιβεβαιωμένο περιστατικό καταχωρήθηκε το 1999.

 

 

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.