Ειδησεογραφικό site

Τρεις ώρες όρθιος για… συν δύο χρόνια ζωής

57

Tης Μίνας Αγγελίνη

Σηκωθείτε από την καρέκλα, μείνετε όρθιοι τρεις ώρες την ημέρα, πέντε ημέρες την εβδομάδα, και κερδίστε δύο επιπλέον χρόνια ζωής, υποστηρίζει Βρετανός ειδικός. Για να βελτιώσετε τη φυσική σας κατάσταση, αρκεί να είστε όρθιοι, αναφέρει ο καθηγητής Μάικ Λούσμορ, επικεφαλής στο Ίδρυμα Αθλητικής Γυμναστικής και Υγείας (ISEH) του Πανεπιστημιακού Κολεγίου του Λονδίνου (UCL). Ο Βρετανός επιστήμονας ισχυρίζεται ότι οι επίσημες συστάσεις για γυμναστική δεν είναι πρακτικές και, γι’ αυτό, πολλοί άνθρωποι δεν γυμνάζονται. Οι γυμναστές προτείνουν μέτριας έντασης γυμναστική (όπως το περπάτημα με γρήγορο βήμα) μισή ώρα την ημέρα, πέντε ημέρες την εβδομάδα, αλλά μελέτες δείχνουν ότι ούτε καν ένας στους δέκα άντρες και μία στις είκοσι γυναίκες δεν το εφαρμόζουν. Επιπλέον, περισσότεροι από ένας στους τέσσερις άντρες και γυναίκες δεν κατορθώνουν να γυμναστούν ούτε καν μισή ώρα την εβδομάδα, τονίζει ο Λούσμορ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ιδανική λύση για κάποιον είναι να κάνει όσο το δυνατόν περισσότερες κοπιαστικές δουλειές μέσα στην ημέρα, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι απλώς θα στέκεται όρθιος.
«Όταν στεκόμαστε όρθιοι, χρησιμοποιούμε όλους τους μυς των ποδιών και του κορμού για να διατηρήσουμε ίσιο το σώμα μας» τονίζει στο BBC. «Αν, λοιπόν, καταφέρουμε να είμαστε όρθιοι τρεις ώρες την ημέρα, πέντε ημέρες την εβδομάδα, θα έχουμε πετύχει την εκγύμναση που χαρίζει η συμμετοχή σε 10 μαραθώνιους το χρόνο».
Ο Λούσμαν, που ήταν αθλητίατρος της βρετανικής ομάδας πυγμαχίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012, επισημαίνει πως ψεύδεται όποιος νομίζει πως γυμναστική είναι μόνο το τρέξιμο ή το γυμναστήριο.«Και η παραμικρή δραστηριότητα ωφελεί την υγεία, ελαττώνει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας, διαβήτη και καρκίνου, μειώνει τη χοληστερόλη και το σωματικό βάρος» αναφέρει.
Απλώς «οι βελτιώσεις αυτές θα φανούν σε βάθος χρόνου. Το ζήτημα είναι να κάνει κάποιος την αρχή, με αργά και μικρά βήματα» προσθέτει.

Τα σχόλια είναι κλειστά.