Ειδησεογραφικό site

Τρεις οικισμοί στο Κιλκίς ζητούν να ενταχθούν σε κατάσταση έκακτης ανάγκης

31

 Την κήρυξή τους σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης των δημοτικών ενοτήτων Γαλλικού, Κρουσσών και Πικρολίμνης ζητεί ο δήμος Κιλκίας από την Περιφερειακή Ενότητα, μετά τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών.

Συγκεκριμένα, στις Δημοτικές Ενότητες Γαλλικού, Κρουσσών και Πικρολίμνης διαπιστώθηκαν εκτεταμένες καθιζήσεις οδοστρωμάτων, αστοχίες γεφυρών, που σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνουν στην ολική καταστροφή, ρηγματώσεις μεγάλου εύρους στο αγροτικό και οδικό δίκτυο, υπερχειλίσεις χειμάρρων και ρεμάτων, που συνοδεύονταν από πλημμυρικά φαινόμενα σε κατοικίες και καλλιέργειες.

Το κόστος αντιμετώπισης των ζημιών σε οδικά έργα, εκτιμάται περίπου σε 1,87 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με την έκθεση που συνέταξε η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Κιλκίς, τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Στο μεταξύ, από το δήμο Πολυγύρου Χαλκιδικής, ανακοινώθηκε ότι αποκαταστάθηκε η βλάβη που προκλήθηκε, από την υπερχείλιση του ποταμού Χαβρία, στη γεώτρηση της Ορμύλιας.

Ο καθαρισμός και η απολύμανση των δεξαμενών έγινε σήμερα και μετά τις 5 το απόγευμα, θα αποκατασταθεί η υδροδότηση, που είχε διακοπεί προσωρινά.

Τα σχόλια είναι κλειστά.