Ειδησεογραφικό site

Αυτά είναι τα τρία παλικάρια που έχασαν τη ζωή τους σε στρατιωτική άσκηση στο Βόλο – Διατάχθηκε ΕΔΕ για την τραγωδία

42

Ασύλληπτη τραγωδία στις Ενοπλες Δυνάμεις. Κατά τη διάρκεια άσκησης με βαρέα όπλα στον Βόλο, διερράγη σωλήνας όλμου με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο Επαγγελματίες Οπλίτες και ένας οπλίτης θητείας. Εκτός από τους τρεις νεκρούς έχει τραυματιστεί βαρύτατα ένας υπολοχαγός.

Το δυστύχημα συνέβη κατά τη διάρκεια άσκησης ενός μηχανοκίνητου λόχου στο Πεδίο Ασκήσεων Γλαφυρών Μαγνησίας.

Κατά πληροφορίες πριν τη μοιραία βολή που έκοψε το νήμα της ζωής των δύο Επαγγελματιών Οπλιτών και του οπλίτη θητείας είχαν προηγηθεί κι άλλες βολές.

Σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή του ΓΕΣ, περί τις 13:30, στο Πεδίο Ασκήσεων «Γλαφυρών», κατά την πραγματοποίηση προγραμματισμένων βολών Βαρέων Όπλων Πεζικού με όλμους 81 χιλ, «διερράγη» ο σωλήνας του όλμου.

Πληροφορίες που μεταδόθηκαν από τη Δημόσια Τηλεόραση, αναφέρουν ότι το βλήμα έσκασε μέσα στον σωλήνα του όλμου την ώρα της βολής. Από το ΓΕΣ δεν σχολίαζαν τις πληροφορίες αυτές παραπέμποντας στην αναμενόμενη πραγματογνωμοσύνη.

Τα ονόματα των τριών νεκρών Πεζοναυτών και τα αρχικά του ενός σοβαρά τραυματισμένου συναδέλφου τους του τραγικού δυστυχήματος του Βόλου, έδωσε στη δημοσιότητα το ΓΕΣ.

Οι νεκροί οπλίτες:

Φώτης Ανδρικόπουλος, 19 ετών

Ο 19χρονος Φώτης Ανδρικόπουλους με καταγωγή από την Πάτρα ήταν γιος αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. που εργάζεται στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών και σπούδαζε Διοίκηση επιχειρήσεων στο ΤΕΙ Μεσολογγίου.

Αναστάσης Μεζάλας, 34 ετών

Ο 34χρονος ήταν γιος του συνεργάτη του Πάνου Καμμένου και του κόμματός του στην Κέρκυρα, Δημήτρη Μεζάλα.

Γεώργιος Ορφανίδης, 33 ετών

Ο 33χρονος λοχίας με καταγωγή από τις Σέρρες ήταν παντρεμένος.

Τριήμερο πένθος

Ο υπουργός Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος κήρυξε τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις και έδωσε εντολή στον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Ιωάννη Λαμπρόπουλο και στον Αρχηγό ΓΕΣ Χρίστο Μανωλά να μεταβούν στον τόπο του δυστυχήματος. Ζήτησε επίσης, από τον αρχηγό ΓΕΣ να ολοκληρώσει τάχιστα τις έρευνες για τα ακριβή αίτια.

Ήδη, για το τραγικό περιστατικό έχει ενημερωθεί ο εισαγγελέας Στρατοδικείου Λάρισας, ενώ έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση από τις αρμόδιες στρατιωτικές αρχές.

Παράλληλα, η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους στις οικογένειες των νεκρών.

Μιλώντας στους βουλευτές της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο κ. Αβραμόπουλος εξέφρασε τη βαθύτατη οδύνη του για το τραγικό συμβάν, δηλώνοντας συγκλονισμένος.

Εξέφρασε παράλληλα τη βεβαιότητα ότι η ενδελεχής έρευνα που έχει διαταχθεί «θα φωτίσει αυτό που συνέβη».

«Αυτά τα παιδιά έπεσαν στο καθήκον, τους αποδίδουμε τον απόλυτο σεβασμό και την τιμή που τους αναλογεί, οι οικογένειές τους δεν είναι μόνες, είναι κοντά τους όλη η Ελλάδα» κατέληξε υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Παπούλιας: Η Ελλάδα ολόκληρη πενθεί

Την οδύνη του εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προς τις οικογένειες των άτυχων στρατιωτών
«Η Ελλάδα ολόκληρη πενθεί» ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας στο συλληπητήριό μήνυμά του προς τις οικογένειες των στρατιτών που βρήκαν τραγικό θάνατο στο δυστύχημα στο πεδίο βολής του Βόλου.

Ολόκληρο το μήνυμα του κ. Παπούλια:

«Με οδύνη απευθύνομαι στις οικογένειες των αδικοχαμένων στρατιωτών μας, εκφράζοντας τη βαθιά θλίψη όλων μας και την αμέριστη συμπαράστασή μας.

Η Ελλάδα ολόκληρη πενθεί για την τραγική απώλεια. Εύχομαι να είναι αυτή η τελευταία στο βωμό του καθήκοντος».

Τα σχόλια είναι κλειστά.