Ειδησεογραφικό site

Δύο νεκροί από τις πλημμύρες στον Γαλλικό ποταμό και το Κιλκίς- Επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ώρες

44

Τραγωδία στο Γαλλικό ποταμό, καθώς το πρωί της Πέμπτης ανασύρθηκε νεκρός ο άνδρας που είχαν παρασύρει χθες τα ορμητικά νερά.

Οι έρευνες βρίσκονταν σε εξέλιξη από το απόγευμα της Τετάρτης με τους άνδρες της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής να ψάχνουν στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας Θεσσαλονίκης, προκειμένου να βρουν τον άνδρα. Τελικά η κατάληξη είναι τραγική.

Ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί πώς ο άνδρας βρέθηκε μέσα στο ποτάμι, το οποίο έχει φουσκώσει από τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών.

Νεκρός εντοπίστηκε και ο άντρας που αγνοούνταν στο Κιλκίς

Στη διάρκεια της νύχτας, ΙΧ στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα, προερχόμενο από τα Σκόπια, έπεσε σε κανάλι στην περιοχή του χωριού Άσπρο στο Κιλκίς.

Ο ένας από τους δύο επιβαίνοντες ήταν αγνοούμενος μέχρι σήμερα το πρωί, οπότε και βρέθηκε νεκρός.

Την ίδια ώρα οικισμοί στην Ορεστιάδα, το Διδυμότειχο, το Σουφλί και τις Φέρρες, έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, μετά το σχετικό αίτημα που διατυπώθηκε από το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από τις τοπικές αρχές, στην ευρύτερη περιοχή του Έβρου έχουν πλημμυρίσει περισσότερα από 80.000 στρέμματα, από θραύσεις αναχωμάτων και τεχνητές εκτονώσεις στον ποταμό.

Έκτακτα μέτρα λαμβάνουν καθημερινά και οι τουρκικές αρχές στο τελωνείο στις Καστανιές, αφού λόγω των πλημμυρικών φαινομένων και στη γειτονική χώρα, κ

λείνουν τμηματικά καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας το τελωνείο εμποδίζοντας τη διέλευση όλων των οχημάτων από τη συγκεκριμένη συνοριακή διάβαση.

Τεράστιες είναι οι ζημιές που προκλήθηκαν στον Πόρο από την κακοκαιρία που «χτύπησε» το νησί, με τους κατοίκους να μετρούν τώρα τις πληγές τους.

Σπίτια, καταστήματα και αυτοκίνητα βούλιαξαν στη λάσπη, ενώ ο τεράστιος όγκος νερού που έπεσε μέσα σε λίγη μόνο ώρα, παρέσυρε τα πάντα στο πέρασμά του.

Σύμφωνα με τις αρχές, 55 κτίσματα καταστράφηκαν ολοκληρωτικά, ενώ πολλά από αυτά κρίθηκαν ακατοίκητα κι όλα αυτά, ενώ η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε νέο έκτακτο καιρικό δελτίο, με το οποίο προβλέπει σοβαρή επιδείνωση του καιρού με ισχυρές καταιγίδες.

Επιδείνωση του καιρού με καταιγίδες από το μεσημέρι

Έντονα θα είναι τα καιρικά φαινόμενα που θα εκδηλωθούν τις επόμενες ώρες στη χώρα μας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην ανατολική και στη νότια Ελλάδα. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και τα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν, στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, στο νότιο Αιγαίο νοτιοανατολικοί 4 με 6 και από το απόγευμα κατά τόπους 7 με 8 μποφόρ και στο βόρειο Αιγαίο ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία, στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από 0 έως 10 με 13 βαθμούς, ενώ στα νησιά και στα νότια ηπειρωτικά θα φτάσει στους 16 με 18 βαθμούς.

Από το μεσημέρι καταιγίδες αναμένεται να πλήξουν όλη την Αττική που θα διαρκέσουν μέχρι τις βραδινές ώρες.

Αναλυτικά:

Στη Θράκη και στην ανατολική και κεντρική Μακεδονία αναμένονται, νεφώσεις, σποραδικές βροχές και στα ορεινά λίγα χιόνια.

Στη δυτική Μακεδονία, στην Ήπειρο, στο βόρειο Ιόνιο και στη δυτική Στερεά θα έχουμε αυξημένες νεφώσεις, αλλά λίγες βροχές.

Στο νότιο Ιόνιο, στην Πελοπόννησο και στα Κύθηρα προβλέπονται, κατά διαστήματα ισχυρές βροχές και έντονες καταιγίδες.

Στην Κρήτη αναμένονται, δυνατές βροχές και καταιγίδες από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 6 και από το απόγευμα 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 18 βαθμούς.

Στα Δωδεκάνησα, στις Κυκλάδες και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται βροχές και καταιγίδες, που από νωρίς το απόγευμα θα είναι ισχυρές. Οι άνεμοι από το απόγευμα στα Δωδεκάνησα θα πνέουν θυελλώδεις.

Στις Σποράδες, στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην Εύβοια προβλέπονται, βροχές και από το μεσημέρι καταιγίδες. Από νωρίς το απόγευμα οι βροχοπτώσεις σε ανατολική Στερεά και Εύβοια θα είναι ισχυρές. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 14 με 16 βαθμούς.

Στην Αττική, θα έχουμε: το πρωί συννεφιά, το μεσημέρι βροχές, το απόγευμα και το βράδυ δυνατές βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Τα θερμόμετρα σε Αθήνα και Πειραιά θα δείξουν έως 15 βαθμούς και τα θερμόμετρα σε Αθήνα και Πειραιά θα δείξουν μέχρι 14 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατεί συννεφιά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Παρασκευή 12-12-2014
Καιρός: στην ανατολική και νότια χώρα νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα ασθενήσουν και μέχρι το βράδυ θα περιοριστούν στη νοτιοανατολική χώρα. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στην κεντρική-ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη όπου τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές
και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά.
Άνεμοι: στα νοτιοανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βορείους με την ίδια ενταση. Στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά και νότια.

Σάββατο 13-12-2014
Καιρός: στην ανατολική και νότια χώρα τοπικές νεφώσεις με ασθενείς βροχές το πρωί στην βόρεια Κρητη. Δτην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα δυτικά τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: στα δυτικά μεταβλητοί 3 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι 4 με 6 και στο νότιο Αιγαίο πρόσκαιρα 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο.

Κυριακή 14-12-2014
Καιρός: γενικά αίθριος με λίγες αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες στα δυτικά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Δευτέρα 15-12-2014 και Τρίτη 16-12-2014
Καιρός: λίγες νεφώσεις οι οποίες στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από την Τρίτη σποραδικές καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα ανατολικά τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και ενισχυμένοι βαθμιαία την Τρίτη σε 5 με 6, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Τα σχόλια είναι κλειστά.