Ειδησεογραφικό site

Τραγωδία στη Λέσβο: Τρεις μετανάστες νεκροί και τρεις αγνοούμενοι

26

Ένα ακόμη τραγικό περιστατικό προστέθηκε στη μακριά λίστα που συνοδεύει το μεταναστευτικό, όταν τα ξημερώματα ανοικτά της Λέσβου, ανατράπηκε φουσκωτό σκάφος που μετέφερε 14 μετανάστες και τον Τούρκο διακινητή, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι και άλλοι τρεις να αγνοούνται.

Για τον εντοπισμό και τη διάσωσή τους έσπευσαν στον τόπο του ναυαγίου πλωτά σκάφη του Λιμενικού Σώματος, σκάφη της FRONTEX και παραπλέοντα σκάφη. Διασώθηκαν τελικά οκτώ μετανάστες, ενώ οι δύο ανασύρθηκαν νεκροί και μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Ένα ακόμη πτώμα βρέθηκε το πρωί σε ακτή του νησιού, ενώ αγνοούνται οι υπόλοιποι τρεις.

Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ
«Στον εντοπισμό και τη διάσωση οκτώ (08) παράτυπα εισελθόντων αλλοδαπών καθώς και την ανάσυρση δύο (02) σορών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής..
Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης για την ύπαρξη ατόμων σε κίνδυνο στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή «ΜΕΣΤΕΓΝΩΝ» ν. Λέσβου .
Άμεσα και υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, ξεκίνησε επιχείρηση διάσωσης και στην περιοχή έσπευσαν ελικόπτερο δύναμης FRONTEX, δύο περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., πλοίο του Π.Ν. και περιπολικά οχήματα από ξηράς.
Το πλήρωμα περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. σε συνεργασία με το ελικόπτερο δύναμης FRONTEX εντόπισαν και διέσωσαν στη θαλάσσια περιοχή «ΜΥΣΤΕΓΝΩΝ»   έξι (06) παράτυπα εισελθόντες αλλοδαπούς, ενώ στην περιοχή «ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» Θέρμης Λέσβου εντοπίστηκαν από στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. δύο (02) ακόμη άτομα οι οποίοι κολύμπησαν και βγήκαν στην ακτή. Στη συνέχεια στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή εντοπίστηκαν από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. δύο (02) σοροί ανδρών, οι οποίοι αργότερα αναγνωρίσθηκαν από τους διασωθέντες.
Όλοι οι ανωτέρω μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης και παρεδόθησαν σε στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, ενώ οι σοροί μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης “ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ”, προς διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
Κατά δήλωση διασωθέντων επέβαιναν δεκατέσσερα (14) άτομα, εκ των οποίων και ο αλλοδαπός διακινητής τους, σε λέμβο η οποία βυθίστηκε λόγω των δυσμενών συνθηκών.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.
Οι έρευνες προς εντοπισμό των αγνοουμένων συνεχίζονται και τυχόν εξελίξεις θα αναφερθούν με νεότερο δελτίο τύπου».

Πηγή: www.lesvosnews.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.