Ειδησεογραφικό site

Τραγάκης στo ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1: «Δεν έχουμε αγκυλώσεις για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ»

34

«Το μέιζον θέμα της χώρας είναι η λήξη του χρέους. Ο ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε να συμμετάσχει σε μια τέτοια προσπάθεια, δεν ανταποκρίθηκαν σε αυτό το κάλεσμα.» δήλωσε στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 και στην Κέλλυ Κοντογεώργη ο Α αντιπρόεδρος της Βουλής Ιωάννης Τραγάκης.

Στο ερώτημα εάν θεωρεί ρεαλιστικό το ενδεχόμενο της συγκυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ τόνισε «πως η ΝΔ δεν έχει αγκυλώσεις. Δεν βλέπω από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ όμως το ίδιο ενδιαφέρον για το μέλλον του τόπου ένα προκύψουν οι προϋποθέσεις για τον λεγόμενο μεγάλο συνασπισμό μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Δεν βλέπω εφικτό ένα τέτοιο σενάριο. Η προσωπική μου άποψη είναι πως σε όσα καλέσματα έχουμε κάνει στο ΣΥΡΙΖΑ να συμμετάσχουν στις εθνικές προσπάθειες δεν έχουν απαντήσει, άρα κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό.»

Αναφερόμενος σε δύο νομοσχέδια που πρόκειται να ψηφιστούν από τα Θερινά Τμήματα της Βουλής, για τους αιγιαλούς αλλά και για την χρηματοδότηση των κομμάτων τόνισε πως « όσον αφορά την κυβερνητική πλειοψηφία δεν πρόκειται να υπάρχει κανένα πρόβλημα και διαρροές και θα περάσουν κανονικά.»

Μιλώντας για το νομοσχέδιο της χρηματοδότησης των κομμάτων επεσήμανε πως «η χρηματοδότηση των κομμάτων έχει κάποια ελαττώματα, υπάρχουν κάποια μειονεκτήματα, υπάρχουν κόμματα που θέλουν να κάνουν οικονομική ενίσχυση και δεν σφραγίζουν τα κουπόνια τους στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής τα κουπόνια τα οποία διακινούν. Κόμμα που δεν σφραγίζει κουπόνια δεν θα παίρνει κρατική χρηματοδότηση, θα κόβεται εντελώς η χρηματοδότηση.»

Ο κ. Τραγάκης τόνισε πως το νομοσχέδιο για τη χρηματοδότηση των κομμάτων βάζει όρια σε ότι αφορά τις δωρεές από φυσικά πρόσωπα και ανώνυμες εταιρίες. Οι εταιρίες πρέπει πλέον να είναι επώνυμες και οι προσφορές δεν θα υπερβαίνουν τις 15.000 ευρώ, όλα θα γίνονται με στοιχεία και ονόματα και θα αναρτώνται στη Διαύγεια. Οποιοσδήποτε θα μπορεί να ελέγχει τι συμβαίνει με τα οικονομικά των κομμάτων. »

Τα σχόλια είναι κλειστά.