Ειδησεογραφικό site

Τρίκαλα: Εκτεταμένες ζημιές από την κακοκαιρία – Σε απόγνωση οι αγρότες

37

Σε μεγάλη έκταση εκτείνονται οι καταστροφές που προκλήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών σε καλλιέργειες της ευρύτερης περιοχής της Φαρκαδόνας στο νομό Τρικάλων, με αποτέλεσμα οι αγρότες να βρίσκονται σε απόγνωση.

Ένα σημαντικό μέρος καλλιεργούμενων εκτάσεων με βαμβάκι, καλαμπόκι και σιτηρά στα δημοτικά διαμερίσματα του Ζάρκου, της Πηνειάδας, της Φαρκαδόνας και του Κεραμιδίου που βρίσκονται κοντά στις όχθες του Πηνειού πλημμύρισαν από τις έντονες βροχοπτώσεις και από τη μερική υπερχείλιση του ποταμού.

Να σημειώσουμε ότι στην περιοχή υπάρχουν 22.000 στρέμματα. Η έκταση όμως που επλήγη, σύμφωνα με μια πρώτη ανεπίσημη εκτίμηση, καλύπτει περίπου 4.000 στρέμματα.

Ωστόσο, οι αγρότες της περιοχής εκφράζουν φόβους για νέες βροχοπτώσεις που θα έχουν ως αποτέλεσμα να παραμείνει το νερό στα χωράφια και να προκαλέσει ολική καταστροφή στις καλλιεργούμενες εκτάσεις.

Στις πληγείσες περιοχές βρέθηκαν το τελευταίο διήμερο ο δήμαρχος Φαρκαδόνας κ. Θανάσης Μεριβάκης, όπως επίσης και ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης. Να σημειώσουμε ότι καταστροφές από ισχυρή χαλαζόπτωση σημειώθηκαν σε καλλιέργειες και στην περιοχή της Μεγάρχης του Δήμου Τρικκαίων.

Τα σχόλια είναι κλειστά.