Ειδησεογραφικό site

Τράπεζα Ελλάδος: Πρωτογενές πλεόνασμα 2,422 δισ. ευρώ στο επτάμηνο

48

Ταμειακό πρωτογενές αποτέλεσμα 2.422 εκατ. ευρώ εμφανίζει ο κρατικός προϋπολογισμός την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουλίου 2014, εάν συμπεριληφθούν τα έσοδα από τη μεταφορά των αποδόσεων ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου από τις κεντρικές τράπεζες του Ευρωσυστήματος και αφαιρεθούν έσοδα από την αποπληρωμή προνομιούχων μετοχών, καθώς και δαπάνες που αφορούν την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών και τη συμμετοχή της Ελλάδας στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, το ταμειακό αποτέλεσμα της κεντρικής διοίκησης παρουσίασε έλλειμμα 1.721 εκατ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 7.932 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2013.

Κατά την περίοδο αυτή, τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκαν σε 27.033 εκατ. ευρώ, από 24.761 εκατ. ευρώ πέρυσι. Σε αυτά περιλαμβάνεται ποσό ύψους 1.310 εκατ. ευρώ από αποπληρωμή προνομιούχων μετοχών, ενώ δεν περιλαμβάνονται 62 εκατ. ευρώ από τη μεταφορά των αποδόσεων ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου από τις κεντρικές τράπεζες του Ευρωσυστήματος.

Τα σχόλια είναι κλειστά.