Ειδησεογραφικό site

Το χαστούκι στη Φιλιππινέζα, τα Μπακαρά της Βίκυς και ο τσιγκούνης Ζήγρας

30

«Κεραυνούς» κατά του Νίκου Ζήγρα τόσο για την αξιοπιστία του ως προς τις αποκαλύψεις του για τα εξοπλιστικά, όσο και για την συμπεριφορά του απέναντί της, εξαπέλυσε η πρώην σύζυγος του Σόνια Λεοντοπούλου καταθέτοντας ως μάρτυρας στη δίκη, σε δεύτερο βαθμό, για τις «χρυσές μίζες» από τα εξοπλιστικά με βασικό κατηγορούμενο τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

«Η περίοδος που έζησα με τον Νίκο Ζήγρα ήταν η πιο μελανή της ζωής μου. Όπως οι Γερμανοί με το Χίτλερ έχουν το μαύρο στίγμα, έτσι ένιωθα και εγώ που ήμουν μαζί του», ανέφερε στο δικαστήριο η μάρτυρας και ενώ από τη σημερινή συνεδρίαση του δικαστηρίου απουσίαζε ο Νίκος Ζήγρας.

«Μετά που χωρίσαμε κυκλοφορούσα στη Θεσσαλονίκη και δεν ξέρω τι λέγανε από πίσω μου. Ευτυχώς που έγινε μετά η δίκη και απελευθερώθηκα. Πέρναγα έξω από τη νομαρχιακή επιτροπή του ΠΑΣΟΚ και αισθανόμουν ότι με κουτσομπολεύουν», είπε η κ. Λεοντοπούλου και προσέθεσε: «Κάποιοι άνθρωποι θα γνώριζαν ότι ο Ζήγρας έχει πάρει χρήματα, σίγουρα το ίδιο θα πίστευαν και για μένα».

Στην κατάθεσή της η μάρτυρας, επανέλαβε όσα είχε καταθέσει και στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο, χαρακτηρίζοντας μάλιστα εκ νέου το Ν. Ζήγρα… τσιγκούνη. Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είχε μια τσιγκουνιά πολύ παράξενη, όσο είμασταν μαζί κάναμε δυο ταξίδια, τα υπόλοιπα ταξίδια του ήταν Βιέννη, Σάλτσουμπουργκ, κ.ά μόνος του. Στο σπίτι που μέναμε μαζί δεν είχαμε για έξι μήνες ούτε κουρτίνες, ούτε μαχαιροπίρουνα. Έμαθα ότι διακινούσε εκατομμύρια από τους δυο εισαγγελείς που τον ανέκριναν. Ένιωσα ότι ζούσα σε ένα ψέμα».

Η μάρτυρας τόνισε ότι ο Ν. Ζήγρας λειτουργούσε ως «η ασπίδα προστασίας του Άκη Τσοχατζόπουλουτ» για να προσθέσει: «Αισθανόμουν ότι είχε εκπαιδευτεί για να προστατεύει ένα υψηλό πρόσωπο. Από τον κ. Ζήγρα γνώρισα οχτώ ανθρώπους και οι οχτώ ή είναι η φυλακή ή είναι κατηγορούμενοι. Η μόνη που είμαι εκτός είμαι εγώ…».

«Έχω αμφιβολίες»

Η πρώην σύζυγος του Ν. Ζήγρα εξέφρασε αμφιβολίες ως προς την αξιοπιστία του Ν. Ζήγρα, ο οποίος στις καταθέσεις του έχει μιλήσει για την διακίνηση μαύρου χρήματος, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ζούσα μέσα σε ένα ψέμα. Όταν σε μένα που του συμπαραστάθηκα τόσο πολύ στο θέμα της υγείας του δεν είπε την αλήθεια, έχω πολλές αμφιβολίες για τα όσα είπε μετά. Δεν ξέρω αν είναι γενικώς ψεύτης, εμένα πάντως μου έλεγε πολλά ψέματα».

Η κ. Λεοντοπούλου ανέφερε στο δικαστήριο πως δεν περίμενε ποτέ ο Ν. Ζήγρας να μιλήσει εις βάρος του Α. Τσοχατζόπουλου, ενώ μιλώντας για τη ζωή της Β. Σταμάτη και του πρώην υπουργού, τη χαρακτήρισε πλουσιοπάροχη. Ανέφερε δε χαρακτηριστικά πως ο Ν. Ζήγρας είχε νοικιάσει ένα τζετ στο όνομά του, προκειμένου το ζεύγος Τσοχατζόπουλου να μεταβεί στη Σαρδηνία για διακοπές.

Η Φιλιππινέζα, το χαστούκι και τα Μπακαρά…

Ακόμη, στην κατάθεσή της η μάρτυρας ανέφερε πως με τη Β. Σταμάτη συναντήθηκε επτά φορές. «Αρνήθηκα τέσσερις προσκλήσεις της κ. Σταμάτη, η μια  εκ των οποίων ήταν για την παρουσίαση του βιβλίου της, δεν είμαι αυτού του στυλ ο άνθρωπος. Μου έκανε εντύπωση ο τρόπος με τον οποίο ζούσε, ήταν πολυτελέστατος», ανέφερε η κυρία Λεοντοπούλου και αναφέρθηκε μάλιστα και σε μια από τις εμπειρίες της που είχε σε κοινό ταξίδι της με τη ζεύγος Τσοχατζόπουλου.

«Ήμασταν σε ένα εστιατόριο στη Βιέννη και εκεί είχαν κάτι ποτήρια που στέκονται πλαγίως. Εγώ είπα ότι με εκνευρίζουν. Τότε, ο κ. Τσοχατζόπουλος είπε «Βίκυ μου έχουμε και μεις τέτοια». Και τότε εκείνη του απάντησε:« Μα αγάπη μου τα δικά μας είναι Μπακαρά…».

Η κ. Λεοντοπούλου συνέχισε λέγοντας για τη Βίκυ Σταμάτη πως «είχε χαστουκίσει μια Φιλιππινέζα υπηρέτρια της» την οποία – όπως είπε- η ίδια είχε κρύψει στο σπίτι της. «Της είχε πάρει και το διαβατήριο», είπε.

Μιλώντας για την πρώην σύζυγο του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γκουντρούν Μολντενάουερ, η κυρία Λεοντάπουλου ανάφερε πως «ήταν πολύ αγαπητή, άψογη», ενώ η Αρετή Τσοχατζόπουλου είπε πως ήταν ένα «αξιόλογο και ιδιαίτερο άτομο».

Ένταση με Βίκυ – Λεοντοπούλου

Λαμβάνοντας το λόγο στο δικαστήριο η Βίκυ Σταμάτη απευθυνόμενη προς την μάρτυρα είπε: «Κ.Λεοντοπούλου, με παρακαλούσε ο Ζήγρας να σας προσκαλέσω στο σπίτι μου, δεν σας γνώριζα. Πριν από εσάς στη ζωή του ο Ζήγρας είχε γνωρίσει άλλες δυο…. Δεν καταλαβαίνω το μένος σας προς το πρόσωπο μου…». Μάλιστα, η Β. Σταμάτη αναφέρθηκε και σε προσωπικά δεδομένα του παιδιού της μάρτυρος με αποτέλεσμα εκείνη να αντιδράσει έντονα και να πει απευθυνόμενη στη σύζυγο του πρώην υπουργού: «Πρέπει να ντρέπεσαι, θέλω να σε φτύσω».

Η δίκη συνεχίζεται.

Τα σχόλια είναι κλειστά.