Ειδησεογραφικό site

Το ρετιρέ – παλάτι αξίας 100 εκατ. δολαρίων του Ντόναλντ Τραμπ

84

Μπορεί να έχει βάλει πλώρη για τον Λευκό Οίκο, πόσο εύκολο θα του είναι όμως να αποχωριστεί το υπερπολυτελές και χλιδάτο διαμέρισμά του στη Νέα Υόρκη;

Έχοντας δημιουργηθεί στον 66ο όροφο του Trump Tower, στην 5η Λεωφόρο, το διαμέρισμα που μοιράζεται με την τρίτη σύζυγό του Μελάνια και τον 9χρονο γιο τους, θυμίζει έντονα το παλάτι των Βερσαλλιών, το οποίο φυσικά, όπως και η ελληνική μυθολογία αποτέλεσε έμπνευση για τη διακόσμησή.

Η κλασική τέχνη κυριαρχεί στο πολυτελές διαμέρισμα. Εδώ το άγαλμα του Έρωτα και της Ψυχής.

Γεμάτο με τοιχογραφίες από τους κλασικούς ελληνικούς μύθους, και «ντυμένο» σε κάθε σημείο με πανάκριβα μάρμαρα το διαμέρισμα του Ντόναλντ Τραμπ εντυπωσιάζει τους καλεσμένους του με το καλωσόρισμα μια και η πόρτα της εισόδου είναι διακοσμημένη με χρυσό και διαμάντια.

Παντού υπαρχουν αναφορές από την ελληνική μυθολογία

Το άγγιγμα του Μίδα: Χρυσές λεπτομέρειες υπάρχουν σε κάθε πιθανό σημείο και στην τραπεζαρία που παίρνουν το πρωινό

Δημιουργία του κορυφαίου Angelo Donghia που μεσουράνησε στη διακόσμηση στα ’70s και τα ’80s, το διαμέρισμα σχεδιάστηκε βασισμένο στο μότο του ότι «πρέπει να νιώθεις κάθε στιγμή ότι ό, τι είναι δίπλα σου είναι ελκυστικό και ότι είσαι και εσύ ελκυστικός». Έτσι έργα τέχνης, πανάκριβες αντίκες και διακοσμητικά με χρυσές λεπτομέρειες κυριαρχούν σε κάθε σημείο.

Το διαμέρισμα που έχει εντυπωσιακή θέα και στο Σέντραλ Παρκ δημιουργήθηκε το 1983 και η σημερινή του αξία ξεπερνά τα 92 εκατομμύρια ευρώ.

Τα κοσμήματα που σχεδιάζει η Μελάνια σε μία θήκη Louis Vuitton

Τα σχόλια είναι κλειστά.