Ειδησεογραφικό site

Το πρώτο τρομοκρατικό χτύπημα με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει ο ξένος Τύπος

22

Για το πρώτο τρομοκρατικό χτύπημα στο κέντρο της Αθήνας από τότε που ανέλαβε την εξουσία η αριστερή κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, κάνει λόγο ο διεθνής Tύπος με πολλά δημοσιεύματα να επισημαίνουν ότι οι επιθέσεις με αυτοσχέδιες βόμβες ενισχύθηκαν από το 2010 όταν λήφθηκαν τα πρώτα αντιλαικά μέτρα λιτότητας.

Reuters

«Επιθέσεις εναντίον τραπεζών, πολιτικών, δημοσιογράφων και επιχειρηματιών δεν είναι κάτι ασυνήθιστο στην Ελλάδα, η οποία έχει μακρά ιστορία πολιτικής βίας και η οποία τώρα βυθίζεται στη χειρότερη οικονομική κρίση δεκαετιών», αναφέρει το Reuters και προσθέτει: »

Η έκρηξη, η οποία η αστυνομία πιστεύει ότι πραγματοποιήθηκε από εγχώριες ομάδες ανταρτών, είναι η πρώτη τέτοια επίθεση που γίνεται από τη στιγμή που η αριστερή κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα ανέβηκε στην εξουσία τον Ιανουάριο».

Σύμφωνα με το Reuters, oι επιθέσεις με αυτοσχέδιες βόμβες και εμπρησμούς μηχανισμούς κλιμακώθηκαν στην Ελλάδα από το 2010, όταν ελήφθησαν τα πρώτα αντιλαϊκά μέτρα λιτότητας, όπως αύξηση φόρων, μειώσεις μισθών και συντάξεων, ως αντάλλαγμα για τα δάνεια διάσωσης από την ΕΕ και το ΔΝΤ. Τον Ιούλιο η Αθήνα συμφώνησε έναν ακόμη γύρο λιτότητας στο πλαίσιο του τρίτου προγράμματος διάσωσης».

ΒBC

«Η πρώτη βόμβα εξερράγη στην Αθήνα από τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε την εξουσία» , επισημαίνει το βρετανικό δίκτυο BBC.

CTV News

Aναρχικοί και ακροαριστερές ομάδες τοποθετούν βόμβες εδώ και δεκαετίες έχοντας ως στόχους κυρίως τράπεζες και τα γραφεία μεγάλων εταιρειών.

Bild

Με αφορμή το νέο τρομοκρατικό χτύπημα στην Αθήνα, η γερμανική εφημερίδα «Bild» επισημαίνει ότι για τις τρομοκρατικές επιθέσεις που έχουν σημειωθεί τις τελευταίες δεκαετίες στην Ελλάδα, η βία είναι πολιτικά υποκινούμενη.Η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας υποστηρίζει επίσης ότι η τρομοκρατική επίθεση στα γραφεία του ΣΕΒ στο Σύνταγμα είναι η πρώτη από την στιγμή που ανέλαβε ο Τσίπρας την εξουσία.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.